Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pratik Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası

On bir ayın sultanı Ramazan evlere misafir olmaya geliyor. Birlik ve beraberliğin, bereketin ve dayanışmanın zirve yaptığı Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi arasında hiç kuşkusuz Ramazan pidesi gelmekte. Leziz, dumanı üstünde, muhteşem Ramazan pidesi tarifi arıyorsan bu yazımıza hemen göz atın. Bu haberimizde ev yapımı Ramazan pidesi tarifi okuyuculara sunuyoruz. İşte Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri.

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Ramazan denildiği zaman akla öncelikle hiç kuşkusuz pide gelir. İftara saatler kala başlayan pide kuyruğu, neredeyse ezan sesine kadar sürer. İftar ve sahurda afiyetle yenilen , Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir lezzettir. İftar sofralarının en çok aranan lezzeti olan ramazan pidesi, evde basit ramazan pidesi tarifi ile çok daha lezzetli hale geliyor. İster yumurtalı isterseniz de yumurtasız yapabileceğiniz ramazan pidesi birkaç temel malzemelerden yapılıyor. Peki evde basit ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası.

Ramazan pidesi malzemeleri

Ramazan pidesi malzemeleri

Ramazan pidesi yapılışı

Ramazan pidesi hazırlanışı

Ramazan pidesi

Ramazan pidesi pişirme

Ramazan pidesi kaç kaloridir?

Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Ramazan pidesi kalorisi pidenin büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Gelin, büyüklüğüne göre Ramazan pidesinin kaç kalori olduğuna birlikte bakalım.

Ramazan Pidesi Kaç Gram?

Verilen kalori değerlerine karşılık gelen ramazan pidesi kaç gram acaba diye merak etmiş olabilirsiniz. Ramazan pidesi kalori değeri hesabındaki “ramazan pidesi kaç gram?” diye merak edenler için 300 gramlık ramazan pidesinin baz alındığını belirtelim. 300 gram ağırlığında bir ramazan pidesi ise dilimlerin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 10 dilim pideye eşittir.

Susamlı Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Günümüzde ramazan pidelerinin büyük çoğunluğu susamlı ve yumurtalı olarak yapılmaktadır. Susamlı ramazan pidesinin kalorisi daha yüksektir. Susamın yüksek besin değeri ve antioksidan özelliğinden faydalanabilmek için susamlı pideyi tercih edebilirsiniz.

Biraz önce belirttiğimiz rakamlar susamlı ramazan pidesinin kalori değerleridir. Tekrar etmek gerekirse:

Susamlı 1 adet ramazan pidesi: 669 kcal

Susamsız Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Susam aromasından hoşlanmayanlar için susamsız sade ramazan pideleri de fırınlarda pişirilir. Susamsız 1 adet ramazan pidesi: 518 kcal

2023 Ramazan pidesi fiyatı ne kadar?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılı ramazan pidesi fiyatını açıkladı. Balcı, “Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyat, 300 gramı 10 TL olarak uygulanacaktır; kilogram fiyatı 33 TL” dedi.

ÖZGÜN
Bir Ramazan-ı Şerif Klasiği: Yardım Paketleri

ÖZGÜN
2023 fitre ne kadar?

ÖZGÜN
Ramazan ayı ile ilgili ayetler ve hadisler

ÖZGÜN
Ramazan ayının önemi nedir: Dinimizde oruç önemi