Sahur duası nasıl yapılır? Sahur'da yapılacak dualar, Diyanet Türkçe ve Arapça İmsak duası

Sahur duası Ramazan ayının ilk sahuru ile birlikte merak edilen dualardandır. Sahurda okunacak duaların önemi ve faziletleri büyüktür. Oruç tutacak olan Müslümanlar; sözlükte kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak anlamlarına gelen imsak vaktinde sahur yapar ve bu kıymetli vakitte dua ederler. Sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağı alimler tarafından bildirilirken, sahurda okunacak dualar da manevi huzurun kapısını aralayacak. İşte Diyanet Sahur vakti okunacak sahur duası, okunuşu ve anlamı ve Peygamberimiz'in sahur duası...

Sahur duası

İlk sahura bu gece kalkılacak. Müslümanlar ilk orucu 11 Mart’da tutacaklar. Oruç tutacak olan vatandaşlar Ramazan İmsakiyesi içerisindeki imsak vaktini ve akşam ezanını dikkate alacaklar. Oruç ve dua mevsimi olan Ramazan ayında sahur vaktinde okunacak sahur duası içeriğimizde...

SAHUR DUASI NASIL OKUNUR?

PEYGAMBERİMİZİN SAHUR DUASI

Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah'ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…”

İLK SAHUR NE ZAMAN?

2024 yılında Ramazan ayı, 11 Mart'ta başlayacak. İlk sahur, 11 Mart Pazartesi günü sahur vaktiyle başlayacak ve imsak vaktine kadar sürecek. Ardından oruca niyet edilecek.

SAHUR SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Ramazan'ın 1. Günü:

İstanbul imsak vakti - 05.51

Ankara imsak vakti - 05.36

İzmir imsak vakti - 06.01

İllere göre sahur saatleri güneşin doğma ve batma saatlerine göre değişiklik gösteriyor. Kendi ilinizin imsakiyesini öğrenmek için alttaki yazıya tıklayabilirsiniz.

ÖZGÜN
Yasin, Tebareke, Amme Okunuşu- Yasin Suresi, Mülk Suresi, Nebe Suresi Arapça ve Türkçe