Fenerbahçe'de tünelin ucu karanlık

14. hafta sonunda lider Trabzonspor’un 12 puan gerisindeki sarı-lacivertli takımda teknik direktör Pereira hedefte. Portekizli’nin, sistem değişikliği ve oyuncu tercihleri kötü sonuçlarda etkili oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Fenerbahçe ligde 4. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, oynadığı futbolla geleceğe dair umut vermiyor. Teknik direktör Vitor Pereira kadro tercihleri, oyuncu değişiklikleri, 14 hafta geride kalmasına rağmen halen oyun sistemini oturtamaması, kadro istikrarını sağlayamaması, takım içindeki krizleri iyi yönetememesi, oyuncularla olan iletişimin kopması, genç oyunculara şans vermemesi, futbolcuların mevkilerinde sürekli oynaması ve sistemi değiştirip savunmayı bozması nedeniyle hedefteki isim haline geldi. Portekizli teknik adamın oyun sistemi ve yaptığı değişiklikler oyuncular tarafından da kendi aralarında eleştiriliyor. Fenerbahçe oynadığı futbolla gelecek için de ümit vermiyor.

İdeal 11'ini hala bulamadı

Pereira, ligde 14 hafta geride kalmasına rağmen her hafta ilk 11’i değiştirdi. Geniş bir oyuncu grubuna sahip olmasına rağmen ideal 11’i bulamayan Pereira, doğru oyuncularla doğru mevkilerde 11 kuramadı, özellikle orta saha kurgusu ve forvet hatında sürekli değişiklik yaptı. Portekizli çalıştırıcı, Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gibi maçı çevirecek oyuncularına sahada özgürlük vermezken, kendi bildiğinden vazgeçmedi ve her iki oyuncunun yeteneklerinden yeterince faydalanmadı.

  • Pereira, 4’lü savunmada teknik kapasitesi yüksek, sonucu değiştirme adına önemli iki oyuncu olan İrfan Can ve Mesut Özil’i kenarlara hapsederek takımın ofansif gücünü yok etti. Ferdi Kadıoğlu ve Osayi-Samuel’i bek oynatarak futbolcuların hücum katkısını sınırladı. Gerçek mevkiinde oynamayan iki oyuncu ne sağ bekte ve savunmada ihtiyaç duyulan sertliği sağlayabildi, ne de hücum yeteneklerini gösterebildiler.

Vitor Pereira'nın sözleri sert tepki: "Skandal"