Avrupa'nın en büyüğü Bayern Münih oldu: Neymar ve arkadaşları yıkıldı

Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih, PSG'yi Coman'ın golüyle 1-0 mağlup ederek 6. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu. Bayern Münih-PSG maçının özetini ve gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde tüm maçlarını kazarak şampiyon olan ilk takım oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint-Germain'i 1-0 mağlup eden Bayern Münih, şampiyon oldu.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle seyircisiz ve tek maçlı eliminasyon sistemi üzerinden 8'li Final olarak Portekiz'de oynanan Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain ile Alman ekibi Bayern Münih, Işık Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Bayern Münih-PSG maçının özeti;

PSG'nin üstün oynadığı ilk yarıda iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Müsabakanın ikinci yarısında kontrolü ele alan Bayern Münih, 59'uncu dakikada Joshua Kimmich'in açtığı muhteşem ortada Kingsley Coman'ın kafayla ağları sarsmasıyla 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Paris Saint-Germain eşitliği sağlayacak golü bulamayınca, Bayern Münih müsabakayı 1-0 kazandı ve Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaştı.

Bayern Münih bu zaferle birlikte 6'ncı kez Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi oldu.

BAYERN MÜNİH-PSG MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bayern 6. kez Avrupa’nın en büyüğü

  • UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Lizbon’da Paris Saint Germain ile karşı karşıya gelen Bayern Münih, rakibini Coman’ın ikinci yarıda attığı golle mağlup etmeyi başardı ve 1 numaralı kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 11 maçı da kazanarak kupaya uzanan Alman ekibi, 1974, 1975, 1976, 2001 ve 2013’ün ardından kupayı 7 yıl sonra tekrar kazandı ve 6. kez mutlu sona ulaştı. Alman temsilcisi, Devler Ligi Kupası’nı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in elinden aldı. Bayern, Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez kazanan Real Madrid ve 7 kez kazanan Milan’ın ardından Liverpool’la birlikte bu kupayı en çok kazanan ekip oldu.