Stopere 32 milyon euro

Son 6 sezonda stopere 32 milyon Euro harcayan Galatasaray'da istikrarın yakalanamaması dikkat çekiyor. Yüksek maliyetli isimler zararına satılırken, defansta yaşanan sorunlar da tam anlamıyla giderilemedi.

Umut Yılmaz Yeni Şafak
Galatasaray'ın yeni transferi Nelsson

Galatasaray, Süper Lig’in ilk 3 haftası geride kalırken defansta yapılan hatalar ve kalesinde gördüğü gollerle dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, kalesini bir türlü gole kapatamadı. Özellikle stoper bölgesi güven vermezken, son 6 sezonda bu mevki için 32 milyon Euro harcanmasına karşın bir türlü istenilen verimin alınamaması da sarı-kırmızılıların keyfini kaçırıyor. Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte Christian Luyindama ve Maicon Roque’nin transferleri için 8’er milyon Euro harcadı. Victor Nelsson için 7 milyon Euro veren Aslan, 4.5 milyon Euro’ya Serdar Aziz’i, 4 milyon Euro’ya ise Marcao Teixeira’yı transfer etti. Jason Denayer’in kiralama ücretine ise 500 bin Euro ödendi.

ZARARINA SATIŞLAR

Sarı-kırmızılı takım, son 6 sezonda transfer ettiği bu isimlerin arasında sattığı oyunculardan hep zarar etti. 8 milyon Euro ödenen Maicon, Al Nassr’a 1.7 milyon Euro’ya kiralandı; 1.43 milyon Euro bonservisle transfer oldu. 4.5 milyon Euro verilen Serdar Aziz’in sözleşmesi ise feshedildi. 8 milyon Euro maliyeti bulunan Luyindama, kontratının son sezonuna girdi. 4 milyon Euro’ya transfer edilen Marcao ise takım arkadaşı Kerem’e saldırması sonrası 8 maç ceza alarak takımını yalnız bıraktı.

Galatasaray'da yeni transfer taraftarları kızdırdı