Tottenham ve Liverpool yarı finalde

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları tamamlandı. Gecenin mücadelelerinde Tottenham, 1-0 galip geldiği maçın rövanşında Manchester City'e 4-3 yenilmesine rağmen deplasman golü kuralı sebebiyle yarı finale kaldı. Liverpool ise 2-0 yendiği maçın rövanşında Porto'yu deplasmanda 4-1 mağlup etti ve yarı finale yükselen bir diğer takım oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Llorente, Tottenham'ı bir üst tura taşıyan golü attı.

Manchester City, UEA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında 1-0 mağlup olduğu Tottenham’ı Etihad Stadyumu’nda konuk etti.

Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı karşılaşmaya çok hızlı başlayan ev sahibi ekip, Sterling’in 4. dakikada fileleri havalandırmasıyla 1-0 öne geçti. Konuk takım 7 ve 10. dakikada Heung-Min Son’un golleriyle 2-1 öne geçti. Bir dakika sonra Manchester City, Bernardo Silva ile skoru 2-2’ye getirdi. 21. dakikada yeniden sahneye çıkan Sterling, ev sahibi ekibi yeniden öne geçirdi. City, böylece soyunma odasına 3-2 önde girdi.

İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. 59. dakikada Agüero’nun ceza sahası sağ çaprazından şık vuruşuyla Manchester City skoru 4-2’ye getirdi. 73. dakikada Llorente fileleri havalandırdı. Llorente’nin golü elle attığı iddiasıyla yaşanan itirazların ardından Cüneyt Çakır VAR’dan gelen uyarı ile pozisyonu izledi ve golün geçerliği olduğunu belirtti. İlerleyen dakikalardaki pozisyonlarda başka gol sesi çıkmayınca Tottenham sahadan 4-3 mağlup ayrılmasına rağmen yarı finale kaldı.Bu sonuçla Tottenham, yarı finalde Ajax’ın rakibi oldu.

Man City 4-3 Tottenham (Geniş özet ve goller)
Şampiyonlar Ligi'nde 1-0'ın rövanşında Manchester City, Tottenham'ı konuk etti. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta futbol tarihine geçebilecek bir 11 dakika yaşandı. 4 golün atıldığı 11 dakikada Önce Manchester City Sterling'in 4. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Tottenham bu gole sadece 3 dakika sonra Güney Koreli Son'un golüyle cevap verdi. 10. dakikada Son bir kez daha sahneye çıkarak Tottenham'ı 2-1 öne geçirdi. Adeta gol düellosuna dönüşen maçın 11. dakikasında Bernardo Silva, City adına fileleri havalandırarak maça beraberliği getirdi. 21. dakikada Sterling bir kez daha fileleri havalandırdı ve takımını tekrar öne geçirdi 3-2. ilk yarı bu skorla biterken, Manchester City ikinci yarıda baskısını artırarak turu getirecek golü arada. Ev sahibi ekip aradığı golü Agüero'yla buldu 4-2. ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Tottenham Liorente'yle golü buldu ve avantajı eline geçirdi. Maçta tempo bu dakikadan sonra daha da arttı City ataklarını sıklaştırdı. Rakip kaleyi adeta ablukaya alan Manchester City uzatmalarda Sterlig'le golü bulmasına rağmen VAR'ın ofsayt kararıyla gol geçersiz sayıldı. Kalan dakikalarda gol olmayınca Tottenham adını Yarı Finale yazdırmayı başardı.

Liverpool, Porto’yu farklı geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Portekiz ekibi Porto, Estadio do Dragao Stadyumu’nda İngiliz ekibi Liverpool’u konuk etti. 26. dakikada Salah’ın pasında topla buluşan Mane İngiliz ekibini 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. 65. dakikada Salah’ın golüyle Liverpool farkı 2’ye çıkarırken, Porto 68. dakikada Eder Militao ile skoru 2-1’e getirdi. 77. dakikada Roberto Firmino farkı yeniden 2’ye çıkarırken, 84. dakikada Virgil van Dijk maçın skorunu tayin etti. (1-4)Bu sonuçla adını yarı finale yazdıran Liverpool, bu turda Barcelona’nın rakibi oldu.

Şampiyonlar Ligi yarı final eşleşmeleri;

  • Tottenham-Ajax
  • Barcelona-Liverpool