Trabzonspor'da Onuachu rüzgarı

Bordo-mavililerin 2.01 metre boyundaki santrforu Paul Onuachu, ligde forma giydiği 8 karşılaşmada 6 kez rakip fileleri havalandırarak takımının en golcü oyuncusu olmayı başardı.

Haber Merkezi AA
Onuachu, Konyaspor'a attığı golü takla atarak kutladı.

Trendyol Süper Lig'de TÜMOSAN Konyaspor'u yeni golcüsü Paul Onuachu'nun golleriyle 2-1 yenen Trabzonspor'a santrfor değişikliği fayda sağladı. Bordo-mavili kulübün geçen sezon başında İspanya'nın Cadiz ekibine kiraladığı Uruguaylı oyuncu Maxi Gomez, ligde forma giydiği 26 maçta 5 gol kaydetti. Karadeniz ekibi, Gomez ile yollarının ayrılmasının ardından Paul Onuachu ile transferin son günlerinde kiralık olarak anlaşma imzaladı.



https://www.instagram.com/p/Cx0re_Ds6mw/?utm_source=ig_embed&utm_campa


Derbileri boş geçmedi


Ligin 5. haftasındaki Beşiktaş maçı öncesi kadroya katılan Onuachu, Gomez'in sezon boyunca gösterdiği performansı 12. hafta sonunda geride bıraktı. Nijeryalı santrfor, ligde forma giydiği 8 karşılaşmada 6 kez rakip fileleri havalandırarak Trabzonspor'un en golcü oyuncusu olmayı başardı. Bordo-mavili takım, Onuachu'nun gol attığı maçlarda sahasında Beşiktaş'ı 3-0, Pendikspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1, İstanbul'da da Fenerbahçe'yi 3-2'lik sonuçla mağlup etmeyi başardı. Karadeniz ekibi, Hatayspor deplasmanında ise 3-2'lik skorla mağlubiyet yaşadı.


Ligde 22 puanı bulunan Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı maçlarda bu puanların yarısından fazlasını elde etti.



https://t.co/lRdLgHpJYg


Sörloth ve Cornelius'tan iyi


Trabzonspor'un 2.01 metre boyundaki golcüsü Paul Onuachu, daha önce bordo-mavili takımda iz bırakan uzun boylu golcüler Alexander Sörloth ve Andreas Cornelius'tan da daha iyi bir 8 maçlık performans gösterdi. Sörloth 34 lig maçında 24 kez ağları sarsarak gol kralı olurken, ligde forma giydiği ilk 8 karşılaşmada 5 gole ulaşmıştı. 37 lig karşılaşmasında 15 kez rakip fileleri havalandıran Cornelius ise ilk 8 lig maçında 3 gol kaydetmişti.


Başkan Ertuğrul Doğan’dan hakem memnuniyeti



https://www.yenisafak.com/embed/PointScoreEmbed/?id=1&week=0