Zanetti en beğendiği Türk futbolcuyu açıkladı

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Inter'in efsane futbolcularından olan ve kulübün ikinci başkanlığını yapan Javier Zanetti, Türk futbolunun geleceğinin parlak olduğunu söyledi. 49 yaşındaki futbol adamı, en beğendiği Türk futbolcunun ise Hakan Çalhanoğlu olduğunu söyledi.

Javier Zanetti ve Lionel Messi

Dünyanın önde gelen takımlarından mavi-siyahlıların Türkiye akademisi tarafından 19-20 Eylül'de düzenlenen etkinlikler için Mersin'de bulunan Inter İkinci Başkanı Zanetti, soruları yanıtladı.

Inter Akademi Türkiye'nin hem tanıtım programına katıldınız hem de antrenmanına eşlik ederek sporcularla tanıştınız. Akademinin Türkiye'deki yapılanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk futbolunun geleceği açısından neler söylersiniz?

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu finaline İstanbul ev sahipliği yapacak. Organizasyon finalinin İstanbul'da yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

1982'de Independiente altyapısında başlayan futbol yaşamınız 2014'te takım kaptanlığına kadar yükseldiğiniz Inter'de sona erdi. Çok sayıda başarı elde ettiğiniz kariyerinizin en özel anı hangisi?

Unutamadığınız bir golünüz var mı?

Sizce dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu kim?

Türk futbolculardan Okan Buruk ve Emre Belözoğlu ile Inter'de forma giydiniz. Geçmişteki takım arkadaşlarınız Okan ve Emre hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kariyerinizde karşı karşıya geldiğiniz en zorlu Türk takımı hangisiydi?

Türk takımları arasında desteklediğiniz bir kulüp var mı?

SPOR
Manchester efsanesi Alex Ferguson'un en beğendiği Türk futbolcu

En beğendiniz Türk futbolcu kim?

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?