Teheccüd namazı nasıl kılınır?

Teheccüd namazı nedir ve nasıl kılınır? Teheccüd namazı, yatsı namazını kılıp bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp gece kılınan nafile bir namazdır. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Farz namazlardan sonra en faziletli namaz gece namazıdır" buyurur. Peki teheccüd namazı ne zaman, nasıl kılınır?

Namaz kılmak, İslam'ın 5 şartından birisidir.

Teheccüd namazı, yatsı namazını kılıp bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp gece kılınan nafile bir namazdır. Hz. Peygamberin (s.a.s.) bu namazı devamlı kılmaya çalışması, teheccüd namazının bizim için sünnet olduğunu göstermektedir. Peki teheccüd namazı nedir, Teheccüd namazı nasıl kılınır?

Teheccüd namazı nedir?

Teheccüd namazı, yatsı namazını kılıp bir miktar uyuduktan sonra kalkılıp gece kılınan nafile bir namazdır. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her kim geceleyin uyanır, ailesini de uyandırır ve iki rekât namaz kılarsa, Allah’ı çok zikreden erkekler ile kadınlardan yazılır." (Ebû Dâvûd, Tatavvu’, 18)

Başka bir hadiste de, "Farz namazlardan sonra en faziletli namaz gece namazıdır" (Müslim, Sıyâm, 202; Ebû Dâvûd, Sıyâm, 55) buyrulmuş olması, gece kılınan nafile namazların gündüz kılınanlardan faziletli olduğuna işaret etmektedir.

Bunun gibi sözlü teşvikleri yanında fiilen de Hz. Peygamberin (s.a.s.) bu namazı devamlı kılmaya çalışması, teheccüd namazının bizim için sünnet olduğunu göstermektedir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 467-468).

ÖZGÜN
Namaz nasıl kılınır? Sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazı kaç rekattır?

Teheccüd namazı nasıl kılınır?

Teheccüd namazı kılacak kişi, "Niyet ettim Allah rızası için teheccüd namazı kılmaya" şeklinde niyet edebilir.

ÖZGÜN
Sabah namazı nasıl kılınır kaç rekattır?

ÖZGÜN
Öğle Namazı Kılınışı: Öğle Namazı Kaç Rekat?

ÖZGÜN
İkindi namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

ÖZGÜN
Akşam Namazı Kılınışı: Akşam Namazı Kaç Rekat?

ÖZGÜN
Yatsı Namazı Kılınışı: Yatsı Namazı Kaç Rekat?

ÖZGÜN
Cuma namazı kaç rekattır? Cuma namazı nasıl kılınır?

Faziletli, okunacak ve ezberlenecek sureler, dualar