Süre doldu, ilk cezalar geldi

Türkiye’de temsilci bulundurmayan Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya devlerine 10’ar milyon TL’lik ilk cezalar kesildi. 30 gün içinde temsilci atanmazsa bu ceza 30’a milyon TL’ye çıkarılacak ve reklam yasağı uygulanacak. Son aşamada ise sitelere erişim kısıtlaması gelecek.

Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram'a 10'ar milyon tl'lik ceza.

Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerine, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için verilen süre doldu. Dünyanın önde gelen sosyal ağ sağlayıcılarından VK, Türkiye temsilcisinin bilgilerine ilişkin BTK’ye bildirimde bulundu. Temsilcinin bilgileri de VK’nin internet sitesinde yayımlandı.

EKONOMİ
Süre doldu: Sosyal medya devlerine 10'ar milyon TL ceza

126 ŞEHİRDE OFİS VAR TÜRKİYE’DE YOK

TEKNOLOJİ
Facebook Türkiye'de temsilcilik açmayacak

10’AR MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI

Türkiye’de temsilci belirlemeleri için verilen süre, 2 Kasım’da sona erdi. Söz konusu süre içinde sosyal medya şirketlerinden bazıları Türkiye temsilcisini belirleyerek BTK’ye bildirdi. Verilen sürede Türkiye’de henüz temsilci belirlemeyen sosyal medya şirketlerine BTK tarafından 10’ar milyon lira idari para cezası verilmeye başlandı.

CEZA ÜÇ KATINA ÇIKIYOR

Bunlar yerine getirilmezse sosyal medya platformların internet trafiği bant genişliği yüzde 90’a kadar daraltılacak.