Android'de FaceTime nasıl kullanılır?

iOS 15 ile birlikte yenilenen FaceTime, Android cihazlarla bağlantı gerçekleştirip görüntülü görüşme yapmayı sağlıyor. iPhone'larda çok basit bir şekilde oluşturulan FaceTime bağlantısı Android cihazlara gönderildiğinde görüşme hızlıca başlatılabiliyor. Peki ama Android'de FaceTime nasıl kullanılır?

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Teknoloji

Apple, kullanıcıların Android'e geçişini önlemek için çeşitli adımlar atmaya devam ediyor. Özelleştirme seçenekleri bunun en somut örneklerinden biri.

FaceTime artık, iOS 15'in yeni sürümüyle birlikte Android telefonlarda veya Windows yüklü sistemlerde kullanılabiliyor.

iOS 15'teki yeni FaceTime uygulaması, uçtan uca şifrelemenin yanı sıra SharePlay'i de destekliyor. Bu, kişilerin aramadaki diğer herkesle müzik, video, bağlantı veya diğer ortamları paylaşabileceği anlamına geliyor.

Bu noktada Androidcihazlarda görüşme yapabilmek için iOS 15 yüklü bir telefondan işlem gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yani aslında aramanın doğrudan iOS 15'ten başlaması gerekiyor.

Android kullanıcıları bir FaceTime bağlantısıyla nasıl paylaşılır?

iOS 15 veya iOS 15 beta sürümünü indirdikten sonra FaceTime bağlantı sistemi kolayca kullanılabiliyor.

FaceTime bağlantısını paylaşmak için iOS 15 ve iPadOS 15 yüklü olması şart. Daha sonrasında FaceTime'ı açıp hemen BağlantıOluştur düğmesine tıklamak ve ardından bir isim belirlemek gerekiyor.

Ardından oluşturulan bu bağlantının görüntülü görüşme yapılacak kişiyle paylaşılması gerekiyor. Bu noktada Mesajlar, AirDrop, Mail ve WhatsApp gibi bir dizi seçenek var.

Karşı tarafın bağlantıya tıklayıp onaylamasıyla birlikte işlem gerçekleşiyor ve görüntülügörüşme başlıyor.

Bilgisayarda FaceTime görüşmesi nasıl yapılır?

Apple, iOS 14.2 ile birlikte FaceTime için 1080p desteğini duyurdu

Telegram'a gruplar için görüntülü görüşme geliyor