Elektrikli araç bataryalarına koruma kalkanı

UL Solutions, yeni elektrikli araç batarya muhafaza malzemesi testi yöntemi Torch ve Grit’i (TaG) duyurdu. Batarya muhafazaları ve bu muhafazaların imal edildiği malzemeler elektrikli araç güvenliğinde büyük önem taşıyor.

Haber Merkezi İHA
Elektrikli araç bataryalarına koruma kalkanı

Uygulamalı güvenlik bilimi alanında dünyada önde gelen UL Solutions, yeni elektrikli araç batarya muhafaza malzemesi testi yöntemi Torch ve Grit’i (TaG) duyurdu. TaG test yöntemi, ısıl sürüklenme durumunda malzemenin göstereceği performansı tahmin etmeye yardımcı olan küçük ölçekli testlerden oluşuyor.
Yapılan bilgilendirmeye göre elektrikli araç bataryaları araçların tüm tabanını kaplamasından dolayı, korumak için kullanılan malzemelerin ısıl sürüklenme gerilimine dayanıklı olması gerekli görülüyor. TaG, batarya muhafazaları için kullanılan malzemeleri derecelendirmek üzere ısıl sürüklenme koşullarında oluşan yüksek ısıları ve mekanik darbe gerilimini simüle eden bir yöntem olarak lanse edildi.

FOTOĞRAF 5
Yerli otomobil Togg'da kritik viraj: İlk prototip batarya üretildi
Yerli otomobil Togg için geri sayım sürüyor. 29 Ekim'de seri üretimine başlanacak yerli otomobilde önemli bir gelişme yaşandı. TOGG ve Farasis Energy'nin ortaklığında kurulan Siro, Gebze'deki Batarya Geliştirme Merkezi'nde ilk bataryasını üretti.

FOTOĞRAF 11
Güneş enerjisiyle çalışan araba: Batarya kapasitesiyle 400 kilometre yol yapabiliyor
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Zorlu Energy Solutions (ZES) Güneş Arabası Ekibi, "ARIBA ZES X" adlı araçla çıktıkları Türkiye turu kapsamında Bursa'ya geldi. İTÜ ZES Güneş Arabası Ekip Kaptanı Ufuk Çay "Şimdiye kadar 10 güneş enerjili araç yaptık. Temel gayemiz yol standartlarında araçlar üretmek. Yaptığımız tüm alt sistemleri kendimiz tasarlamaya, üretmeye çalışıyoruz. Batarya kapasitesiyle yaklaşık 400 kilometre yol yapabiliyoruz. Güneş tepedeyken aracımızla 70 kilometre ortalama hızla bataryayı tüketmeden yol alabiliyoruz." dedi.