GZT'nin Erdoğan ile Gençlik ve Teknoloji Buluşması milyonlara ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, GZT dijital platformlarından canlı olarak yayınlanan Gençlik ve Teknoloji Buluşması'na konuk oldu. Gençlerin merak ettikleri soruları Erdoğan'a yönelttiği programda, savunma sanayiinde atılan adımlar ve hedefler konuşuldu. Erdoğan daha sonra gençlerle birlikte yayının gerçekleştiği Türk Havacılık ve Uzay Sanayii çalışmalarını izledi. Sosyal medyadan oldukça ilgi gören yayın toplamda 2,5 milyondan fazla izlendi, 10 milyona yakın kişiye erişti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Teknoloji Buluşması'nda gençlerle buluştu, sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran öncesi gençlerle buluştu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) binasında gerçekleşen Gençlik ve Teknoloji Buluşması, gzt.com canlı yayınıyla, İngilizce, Rusça ve Arapça tercüme ile simultane olarak tüm dünyaya naklen ulaştırıldı.

Ana teması savunma sanayii olan buluşmada, gençler sorularını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltti. #GenclerdenErdogana etiketiyle sosyal medyadan da soruların alındığı programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'dan gelen "Messi mi Ronaldo mu?" sorusunu, "Ronaldo'ya hayranım" şeklinde yanıtlaması gülümseten anlar yaşattı.

Programın moderatörlüğünü bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Bu yayınla sosyal medya için de ilke imza atan programı, GZT ve Yeni Şafak'ın sosyal medya hesaplarından toplamda 2 milyon 561 bin kişi izledi.

  • Sosyal medyadan oldukça ilgi gören programda, Türkiye'nin hedefi olan projeler, şu ana yapılan çalışmalar anlatıldı. Program, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gençlerin ATAK üretim bandını gezmesiyle sona erdi.

Gençlik ve Teknoloji Buluşmasını, GZT ve Yeni Şafak'ın Facebook hesaplarından 2.2 milyon, Twitter'dan 289 bin, YouTube'dan ise 34 bin kişi izledi. Ayrıca, canlı yayınlar Facebook'ta toplam 9.5 milyon kişiye erişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan GZT'nin canlı yayınında gençlerle buluştu

"Ronaldo'ya hayranım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan gelen, "Ronaldo mu Messi mi?" sorusunu da yanıtladı. Ronaldo'ya hayran olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı şu cevabı verdi:

  • "Messi mi, Ronaldo mu?' dersen Ronaldo'yu çok daha farklı görüyorum. O maçtaki performansı, karakteri hele hele Filistin meselesindeki karakteri çok önemli. Onun için alkışlıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Messi mi, Ronaldo mu?' sorusunu cevapladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gzt.com'un sosyal medya yayınında 4 dilde yayınlanan özel oturumda gençlerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya Kupası'ndaki favorisini açıkladı ve Messi Ronaldo karşılaşmasında kimi desteklediğini açıkladı.

"Üniversite isteyenin ayağına biz gittik"

Türkiye'nin her yerine üniversite gittiğinin altını çizen Erdoğan, "Ta Hakkari'den istediği üniversiteye girmek isteyen bir gencin bunu başarabilmesi mümkün müydü? Oradan fakir, garip İstanbul'a üniversiteye gidecek. Biz dedik ki o gelmesin, biz onun ayağına üniversiteyi götürelim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın gençlerle buluşmasından çok özel anlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GZT dijital platformlarından canlı olarak yayınlanan Cumhurbaşkanı ile Gençlik ve Teknoloji Buluşması'na konuk oldu. İngilizce, Arapça ve Rusça da simultane olarak yayınlanan özel programda, gençler merak edilen soruları Erdoğan'a yöneltti. #GenclerdenErdogana etiketiyle sosyal medyadan da soruların alındığı programda Cumhurbaşkanı teknolojiden eğitime birçok farklı konuda soruları yanıtladı. Erdoğan'ın Twitter'dan gelen 'Messi mi, Ronaldo mu?' sorusuna 'Ronaldo' diye karşılık vermesi gülümseten anlar yaşattı. Erdoğan daha sonra yayının gerçekleştiği Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) çalışmalarını gençlerle inceledi, ATAK helikopterlerin üretim bandını gezdi.