Huawei tarih verdi: Yeni sistem geliyor

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşında amborgolu ürünler arasına giren Huawei'ye işletim sistemi desteğini kesen Google'ın kararının ardından Çinli dev yeni kararını açıkladı. Huawei, Google tarafından geliştirilen işletim sistemlerinin kullanılamayacak olması halinde kendi işletim sistemini bu yıl içinde hazır olacağını açıkladı.

Huawei

Çinli telekomunikasyon devi Huawei akıllı telefon, tablet gibi ürünlerinde Google veya Microsoft tarafından geliştirilen işletim sistemlerinin kullanılamayacak olması halinde kendi işletim sistemini bu yıl içinde hazır olacağını duyurdu.

ÇİN DIŞINDAKİ PAZARLAR İÇİN DE TARİH VERDİ

Bilindiği üzere geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump hükümeti tarafından alınan karar gereği, içlerinde Huawei'nin de olduğu 70 kadar şirket kara listeye alınmış, ABD'de üretilen ürünlerden ve hizmetlerden aksi yönde bir karar olmadığı müddetçe yararlanamayacakları açıklanmıştı. Google da Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin ABD tarafından kara listeye alınmasının ardından, Huawei kullanıcılarının Google ürünlerine olan erişimini askıya aldığını duyurmuştu.

TEKNOLOJİ
ABD-Çin savaşında ikinci perde: Teknoloji savaşı

TEKNOLOJİ
Nokia ABD yaptırımlarının faydalı olacağını söyledi

TEKNOLOJİ
ABD Huawei kısıtlamalarını 90 gün askıya aldı

TEKNOLOJİ
Huawei’de geri adım

TEKNOLOJİ
Huawei'den kullanıcılarını rahatlatacak Google açıklaması

EKONOMİ
Çin'den Huawei uyarısı: Bekleyin ve görün

TEKNOLOJİ
Huawei'nin B planı hazır

TEKNOLOJİ
Huawei boykotuna Qualcomm ve Intel'de katıldı

TEKNOLOJİ
Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti