Instagram kullanıcılara mola vermesi gerektiğini hatırlatacak

Instagram, özellikle 'sosyal medya bağımlılığı' konusunda yeni kararlar alarak uygulamaya geçiyor. Şirket, çok uzun süre boyunca Instagram'ı kullanan gençlerin karşısına artık mola vermesi gerektiğini belirten çeşitli bildirimler gönderecek. Ayrıca buna ek olarak zararlı içeriklerden uzaklaştırma konusunda da yeni adımlar atılıyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Instagram

Facebook çatı şirketi, uzun süredir çocuk ve gençlerin Instagram kullanımına yönelik çeşitli planlar yapıyor. Son olarak Facebook küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg kısa süre önce yaptığı açıklamada zararlı içeriklerden uzaklaştırmak için yeni önlemler alınacağını duyurdu. Hatta gençlerin 'Instagram kullanmayı bırakıp mola vermeleri gerektiği' de belirtilecek.

Clegg'in konuyla alakalı tam açıklaması şu şekilde:

    Önemli bir fark oluşturacağını düşündüğüm bir şeyi tanıtacağız. Sistemlerimiz, bir gencin aynı içeriğe tekrar tekrar baktığını algıladığında onların iyiliği için diğer içeriklere göz gezdirmesi konusunda bildirim göndereceğiz. Buna ek olarak 'mola verme' isimli bir özelliği de devreye sokacağız.

Bahsi geçen özelliklerin ne zaman hayata geçirileceği ise henüz belli değil.

Instagram beğeni sayılarında yeni seçenekleri test ediyor