Karar alındı: New York'ta fosil yakıtlı araçlar yasaklanacak

New York, 2035 yılına kadar fosil yakıtla çalışan araçların satışını yasaklayacak. Konuyla alakalı çalışmalar devam ederken yasa sonunda onaylandı. Böylece fosil yakıtlı araçların sayısı azaltılarak elektrikli otomobillerin kullanımının artırılması bekleniyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Benzinli otomobil

Birçok farklı ülke, fosil yakıtkaynaklarınınazalması ve çevre kirliliğininçokbüyük orandaartmasıyla birlikte ek çözümler geliştiriyor. Alınan yeni kararlarla birlikte hükümetler doğrudan elektrikli otomobillerin önünü açmaya odaklanıyor.

Son olarak New York'ta 2035 itibariyle fosil yakıtlı araçlarının satışlarının yasaklanması da bu kapsama dahil ediliyor. Karar, New York Senatosu ve Meclisi tasarıyı onayladı ve Vali Kath Hochul yasayı imzaladı.

Atılan bu adım, eyaletteki sera gazı emisyonlarının %35 oranında azalmasını sağlayacak. Yani hedeflenen ve planlanan bu.

Yani aslında New York, önümüzdeki 14 senede insanları elektrikli araç almaya ikna etmenin yanı sıra eyalet genelinde kapsamlı bir şarj ağı kurmuş olacak. Bu, apartmanlara, marketlere, alışveriş merkezlerine ve otoparklara şarj istasyonları kurulacağı anlamına geliyor.

FOTOĞRAF 14
10 marka tarih verdi: Benzinli ve dizel araçlara veda ediyorlar
Dünya çapında elektrikli otomobillere yönelik atılımlarının hızlanması ve kimi ülkelerin benzinli ve dizel otomobil satışını yasaklayacağını duyurmasının ardından otomobil markaları da harekete geçti. Son olarak Alman otomobil üreticisi Audi dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını açıkladı. İşte bu yönde adım atacağını açıklayan otomobil markaları..