Tesla bu kez de verileri çaldığı gerekçesiyle mühendisini dava etti

Tesla, geçtiğimiz sene sonu şirkette çalışmaya başlayan Alex Khatilov isimli mühendisi verileri kişisel Dropbox hesabına aktarmakla suçluyor. Dava süreciyle birlikte konuya ilişkin araştırmalar da devam ediyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Tesla

Tesla, geçtiğimiz dönemlerde şirketten çıkan bazı mühendisleri 'sırlarını çalmakla' suçlamış ve gereğini yapmak için yasal haklarını kullanmıştı. Şimdi yine benzer bir durum söz konusu. Şirket son olarak Alex Khatilov isimli mühendisi özel bir yazılımı çaldığı için dava ediyor.

Mühendisin şirket verilerini kişisel Dropbox hesabına aktardığı iddia ediliyor

Khatilov'un dava edilmesinin nedeni Warp Drive'ı çalması olarak belirtiliyor. Bu mühendis geçen yıl sonunda Tesla'da çalışmaya başlıyor ve sadece üç gün içinde projelere ait çeşitli belgeleri çalmakla suçlanıyor. Hatta şirket, elde edilen verileri doğrudan Dropbox hesabına aktardığını da belirtiyor.

Sorgulama sonrasında Khatilov'dan sadece kişisel dosyalarını Dropbox'a aktardığını, bunun haricinde bir durum söz konusu olmadığını özellikle ifade ediyor.

Şu an için sonuç belli değil. Ancak araştırma ve soruşturma süreci devam ediyor.

Tesla 'oto pilot' sistemi kazayı önledi
Amerika'da otoyolda seyreden elektrikli araç Tesla sürücüsü, hakimiyeti otomatik pilota bıraktı. Bir süre sonra sağ şeritteki sıkışıklık nedeniyle başka bir sürücü, Tesla'nın önüne kırınca otomatik pilot ani bir manevra yaparak kazadan kurtuldu. O anlar araç kamerasına saniye saniye yansıdı.