Türk girişimciler turizm devlerine teknoloji satıyor

Türk şirketi Nevotek, geliştirdiği IP TV ve Machine Learning temelli akıllı iletişim teknolojileriyle dünya genelinde oteller, hastaneler ve cruise gemileri tarafından tercih ediliyor.

Türk firma 3 binden fazla otelde bulut-tabanlı WiFi hizmeti veriyor.

Türk şirketi Nevotek, geliştirdiği IP TV ve Machine Learning temelli akıllı iletişim teknolojileriyle dünya genelinde oteller, hastaneler ve Cruise gemileri tarafından rağbet görüyor. Şirket, Amerikan teknoloji şirketi Cisco ile beraber geliştirdiği proje ile dünyanın en büyük otel zincirlerinden biri için 3 binden fazla otelde "bulut-tabanlı" WiFi hizmeti veriyor.

Nevotek Üst Yöneticisi (CEO) Tankut Turhan, küresel başarıya ulaşan Nevotek girişimi hakkında bilgi verdi.

Kamu kurumları, hastaneler, oteller ve lüks cruise gemiler gibi misafirleriyle TV, tablet, akıllı telefon menüleri aracılığıyla ve sesli iletişim kuran cihazlarla ulaşan işletmelere çözüm sağlayan bir şirket olduklarını söyleyen Turhan, şunları ifade etti:

Mobilite ve 'machine learning' ağırlık kazanıyor

Turhan, Nevotek olarak geliştirdikleri entegrasyon arayüzleri sayesinde, daha önce birbirinden bağımsız adacıklar olarak çalışan sayısız sistem ve cihazın bir arada "Tek sistem gibi" çalışmasını sağladıklarını söyledi.

İçinde bulundukları "Akıllı İletişim" sektörünün neredeyse her yıl yenilendiğini ifade eden Turhan, şöyle konuştu:

Nevotek’in ürünü, Cisco’nun küresel ürün fiyat listesine girmeyi başarmıştır

Turhan, Nevotek'in 2001’de üç kurucu ortak ve birkaç çalışanı ile küçük bir yazılım teknolojisi şirketi olarak kurulduğunu belirterek, firma ortakları, günlük hayatta kullanılan tüm veri, iletişim, görüntü ve elektriksel kontrollerin tek bir ağ üzerinden yönetilmesini hedeflediğini söyledi. Nevotek’in ilk ürünlerinin IP Telefon uygulamaları olduğunu aktaran Turhan, veri ağı teknolojilerinin gelişimiyle beraber, şirketin ürün aralığını IP Video ve IP üzerinden çevre kontrol uygulamalarını kapsayacak şekilde genişlettiğini ifade etti.

Turhan şöyle konuştu:

Ar-Ge çalışmalarını İTÜ ARI Teknokent'te sürdürüyor

Turhan, yaptıkları işi dünyada bu ölçek ve kalitede çok az sayıda firmanın yapabildiğini belirterek, "İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent bünyesinde yer alan merkezimiz Ar-Ge faaliyetlerimize devam ederken, yüzde 90 yurt dışına satış yapan ve döviz kazandıran hizmet ihracatçısı statüsünde olmaktan da gurur duyuyoruz." değerlendirmesini yaptı.