Twitter mavi tik onay sürecini yeniden askıya aldı

Twitter, tamamen gerçek; tanınmış ve aktif kişilere verdiği mavi tik onay rozeti için başvuruları bir süre önce tekrardan başlatmıştı. Bugün gelinen noktada ise sahte hesapların onay almasından dolayı süreç tekrardan askıya alındı.

Twitter

Twitter, bir süre önce 'mavi tik' doğrulama sürecini tekrardan hayata geçirmiş; başvuruları toplayıp değerlendirmeye başlamıştı. Ancak yine beklenen oldu ve birçok farklı sahte hesabın onaylanmasından dolayı mavi tik için onay uygulaması yeniden durduruldu.

Platform, geçtiğimiz yıllarda da hesapların doğrulama sisteminde karşılaşılan problemler nedeniyle bu yapıyı sonlandırmıştı. Süreç olumlu ilerlediğinde son dönemlerde başvuru yapanların mavi tik alabilmesi mümkün. Fakat şu andan itibaren Hesap kısmından başvurular kapatılmış durumda.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/16/10/34/resized_6d1bb-7fa81cadtwittermavitik.jpg

Twitter hemen her fırsatta bu onay rozetlerinin tamamen gerçek ve aktif kişiler sunulduğunu belirtiyor. Bu noktada sahte hesaplara geçit olmadığı da ifade ediliyor. Ama ne yazık ki hesap doğrulama sistemi tam anlamıyla oturtulmuş değil.

TEKNOLOJİ
Twitter sahte Türk kullanıcı hesaplarını onaylayarak mavi tik verdi: Haziranda açılmışlar takipçileri ortak

TEKNOLOJİ
Twitter mavi tik onay sürecini yeniden aktif etti