WhatsApp reklam göstermeye başlayacak

Facebook’un satın aldığı WhatsApp’ta yeni bir dönem başlıyor. Popüler mesajlaşma uygulaması şimdiye kadar ücretsiz ve reklam göstermeden hizmet vermesiyle biliniyordu. Artık WhatsApp’ın ‘durum’ sekmesinde reklam gösterilmeye başlayacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
WhatsApp'ın günlük aktif kullanıcı sayısı ortalama 450 milyon olarak belirtiliyor.

WhatsApp piyasaya ilk çıktığında ücretli olarak kullanılabiliyordu. Ancak Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’ın tamamen ücretsiz kalacağı açıklanmıştı.

WhatsApp’ın Başkan Yardımcısı Chris Daniels, WhatsApp’taki ‘durum’ sekmesinde artık reklamların belireceğini açıkladı. WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton, Mark Zuckerberg’in WhatsApp’ı satın aldığından beri uygulamaya reklam yerleştirmeye niyetli olduğunu belirtmişti.

Son istatistiklere göre WhatsApp’ın günlük en az 450 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Popüler mesajlaşma uygulamasına reklam yerleştirmek şirkete oldukça büyük paralar kazandıracaktır. Facebook hala WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme sistemi olduğu için uygulamanın doğrudan herhangi bir veriyi toplayamayacağını belirtiyor.

Reklamlar için Facebook verileri kullanılabilir

Ancak Facebook’un reklamları kendi platformundan çekeceği düşünülüyor. Bu da Facebook’un kişilere özel reklamlar sunmak için mümkün olduğunca Facebook veri profillerini ve kayıtlı telefon numaralarını eşleştirebileceğini akıllara getiriyor.

Reklam sisteminin kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz belli değil. Ancak güncellemenin ilk olarak iOS cihazlara daha sonrasındaysa Android platformuna geleceğini söylemek yanlış olmaz.

WhatsApp Web için 5 ipucu

5 adımda WhatsApp'ı internetsiz kullanın