Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazının fazileti

Rahmetin, bereketin, huzurun içerisinde olduğu, Müslüman aleminin göz bebeği mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. Ramazan ayının en önemli ibadetlerinden biri olan teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazının gün gün sevapları nelerdir? Teravih namazının fazileti nedir? İşte haberimizin detayları sizlerle...

Teravih namazı

Rahmetin, bereketin, huzurun içerisinde olduğu, Müslüman aleminin göz bebeği mübarek Ramazan ayına girmiş bulunmaktayız. 11 ayın sultanı Ramazan ayının en önemli ibadetlerinden biri olan teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazının gün gün sevapları nelerdir? Teravih namazının fazileti nedir? İşte haberimizin detayları sizlerle...

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekattır?

Teravih namazı, Ramazan ayına mahsus 20 rekattan ibaret bir müekked sünnettir. Bu namazın cemaatle kılınması sünnettir. Bunun için teravih namazını cemaatla kılmayıp evlerinde yalnız başlarına kılanlar sünneti terk edip hata işlemiş olurlar. Teravih namazı, orucun değil, Ramazan'ın sünnetidir. Bu sebeble oruç tutmayan hasta ve yolculara da teravih kılmak sünnettir.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/04/10/38/resized_e64e8-aba2db15teravih2.jpg

Teravih namazı ile ilgili hadisler

Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Kim Ramazan’ın faziletine inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek terâvih namazını kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Îmân 37 ; Müslim, Müsâfirîn 173, 174.)

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz buyurur: “Allâh Teâlâ Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de (terâvîh) namazını sünnet kıldım.” (İbn-i Mâce, Salât, 173)

Hadis-i şerifte buyurulduğu üzere:

''İster kadın olsun, ister erkek; Ramazan ayının gecelerinden birinde kıldığı namazın (teravihin) her secdesi için bin yedi yüz sevap yazılır.

Onun için cennette bir saray yapılır ki; kırmızı yakuttandır, her kapının dahi kırmızı yakut işlemeli iki kanadı vardır…” (Gunyet'üt-Talibin)

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/04/04/10/43/resized_ee556-7ce06653teravih3.jpg

Teravih namazının cemaatle kılmanın fazileti:

ÖZGÜN
Sabah Namazı Kılınışı: Sabah Namazı Kaç Rekat?