|

Cumhuriyet sordu ‘ilahiyatçı’ Nazif Ay cevapladı: Tekbir getirmek laikliği ihmal etmektir

Türkiye, Güneydoğu’da meydana gelen afet sonrası tek yürek oldu. Alanında uzman tüm arama kurtarma ekipleri bölgeye intikal etti. Enkaz altında hayatta kalabilenlerin kurtarıldığı her an, büyük bir sevinçle karşılanarak tekbirler getirildi. Cumhuriyet Gazetesi, ‘gösteri’ olarak tanımladığı bu duygu dolu anları ‘ilahiyatçı’ Nazif Ay’a sordu. Ay, ‘Allahu Ekber’ sedalarının laikliği ihmal etmek olduğunu söyledi.

Şefika Nur Çiftçi
03:15 - 11/02/2023 السبت
Güncelleme: 10:38 - 11/02/2023 السبت
Yeni Şafak
'İlahiyatçı' Nazif Ay deprem bölgesindeki ekiplerin tekbir getirmesinden rahatsız oldu
'İlahiyatçı' Nazif Ay deprem bölgesindeki ekiplerin tekbir getirmesinden rahatsız oldu

Türkiye’nin derinden etkilendiği ve kenetlediği afette, Cumhuriyet Gazetesi ekiplerin enkazlardan hayatta kalanları kurtardıkları sırada 'Allahu Ekber' diyerek sevinç gözyaşları dökmesinden rahatsız oldu.


Cumhuriyet; başta İHH olmak üzere, Beşir Derneği, Deniz Feneri gibi vakıfların arama kurtarma ekiplerinin ilk günden bu yana afet bölgesindeki çalışmalarını görmezden gelerek, Halk TV ilahiyatçısı olarak tanınan Nazif Ay’a ‘gösteri’ olarak tanımladığı tekbir getirilme anını sordu.

Nazif Ay, ‘Allahu ekber’ demenin laikliği ihmal etmek olduğunu söyledi.

Ay, “Laiklik olmasa bunlar birbirini keser. Laiklik hassasiyetinin, duyarlılığının ihmal edilmesi deprem alanında da kendisini hissettiriyor. 'Şehitlik' payesi vererek, din içerisinde ulvi duygularla yaklaşılması gereken manevi bir makamın olur olmaz dağıtılması bir başka problem" dedi.




#Deprem
#NazifAy
#İlahiyat
#Tekbir
#AllahuEkber
#CumhuriyetGazetesi
1 عام قبل