|

Eşi Filistinli olan Mısırlı komedyen Youssef İsrail destekçisi İngiliz gazeteci Morgan’ın yüzüne karşı Batı medyası ile dalga geçti: İsrail’i rezil etti

İngiliz gazeteci Piers Morgan’ın Sansürsüz isimli programına konuk aldığı Mısırlı komedyen Basser Youssef, işgalci İsrail’in işgal ettiği topraklarda yaşayan Filistinlilere karşı başlattığı soykırımı; hiciv ve ironi dolu, nefes kesen sözleri ile yorumladı. İsrail’i narsist bir yapıya benzeterek, “Kurbanın kendisi olduğuna inanmanızı istiyor. Bu tıpkı narsist bir psikopatla ilişki içinde olmak gibi” ifadelerini kullanan Youssef’un sık sık sözünü kesen Morgan, programı erken bitirdi. Söz konusu röportaj, dünya gündemine oturdu ve milyonlarca kez izlendi.

Şefika Nur Çiftçi
13:08 - 20/10/2023 Cuma
Güncelleme: 13:16 - 20/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
İsrail destekçisi İngiliz Gazeteci Mısırlı sunucu Basser Youssef'u programına aldığına pişman oldu
İsrail destekçisi İngiliz Gazeteci Mısırlı sunucu Basser Youssef'u programına aldığına pişman oldu

İngiliz gazeteci Piers Morgan’ın Talk TV'de yayınlanan Sansürsüz isimli programına konuk aldığı, eşi Gazzeli olan Mısırlı komedyen ve televizyon sunucusu Basser Youssef, işgalci İsrail’in işgal ettiği topraklarda yaşayan Filistinlilere karşı başlattığı soykırımı hiciv yöntemiyle yorumladı.


  • 'Eşimin ailesini hiç görmedim düğünümüze bile gelemediler çünkü onlar Gazzeli'

İsrail destekçisi Morgan’ın, “7 Ekim’de ne oldu?” sorusu üzerine sözlerine başlayan Youssef, “Elbette korkunçtu. Biliyorsunuz eşimin ailesi Gazze’de yaşıyor. Kuzenleri ve amcaları var. Orada evleri bombalandı. Onlarla iletişim kuramadık. Ama biliyorsun, biz buna alışkınız... ‘Ah, İsrail bizi öldürüyor.’ Ama asla ölmezler! Demek istediğim her zaman geri dönüyorlar! Biliyorum onları öldürmek çok zor. Çünkü ben onlardan biriyle evliyim” dedi.




Yüz ifadesinden gerildiği anlaşılan gazeteci Morgan, “Demek ki ortada bir kara mizah var” diyerek Youssef’un sözlerini kesti.


Youssef, İsrail’i narsist bir yapıya benzeterek, “Kurbanın kendisi olduğuna inanmanızı istiyor. Bu tıpkı narsist bir psikopatla ilişki içinde olmak gibi” dedi.



Piers Morgan ve Ben Shapiro


11 Ekim’de aynı programda ağarlanan ABD’li köşe yazarı Ben Shapiro’nun “İsrail-Gazze savaşının tek çözümü, İsrail’in Gazze’yi ilhak etmesi ve mümkün olduğu kadar çok insanı öldürmesidir, böylece bunlar bir daha yaşanmaz” sözlerine değinen Youssef, 7 Ekim’den bugüne 3 bin 500’den fazla Filistinli’nin öldürüldüğünü belirterek, “Ben Shapiro’nun mutlu olması için daha kaç kişiyi öldürmemiz gerekiyor?” sorusunu yöneltti.


'İsrail'e alkış! Bombalamadan önce uyarıyor'

Youssef, “İsrail’i dünyadaki hiçbir askeri gücün yapmadığı bir şeyi yaptığı için alkışlıyorum! Sivilleri bombalamadan önce uyarıyor, bu çok tatlı! Bu mantıkla Rus askerleri Ukraynalıları evlerini bombalamadan önce uyarmaya başlasaydı, Putin’le bir sorunumuz olmaz değil mi?” dedi.




Geçtiğimiz günlerde ise uluslararası medya kuruluşları tarafından gündeme getirilen ‘Hamas 40 bebeği öldürdü, başlarını kesti’ iddiasının gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. ABD Başkanı Biden’ın da ileri sürdüğü iddia, Beyaz Saray ve İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından ‘söz konusu bilginin teyit edilemediği’ açıklanarak yalanlanmıştı. İngiliz gazeteci Piers Morgan da hiçbir delil ile kanıtlanamayan ‘Hamas 40 bebeği öldürdü, başlarını kesti’ iddiasını 11 Ekim’de Talk TV’deki programında ifade etmişti. Morgan bir hafta sonra 17 Ekim’de Mısırlı televizyoncu Bassem Youssef’u ağırladığı bu yayında, söz konusu iddiayı dile getirmediğini söyleyerek kendi kendini yalanladı. Ünlü gazeteci, ‘Ben asla ama asla böyle bir şey söylemedim’ dedi.




Morgan’ın 33 dakikalık yayının sonuna doğru Youssef’un verdiği cevaplara tahammül edemeyip yayını daha fazla uzatmayarak sonlandırdığı görüldü.

#Basser Youssef
#Piers Morgan
#İsrail
#Filistin
#Gazze
#Savaş
#Soykırım
#Batı
#Medya
6 ay önce