|

Bakkalın satışları patlatan uyanıklığı!

Kola reklamından esinlenen bakkal, sattığı mısırların üzerine "Bu mısır senin için Haydar" gibi isimler yazarak satışlarını ikiye katladı.

Yeni Şafak
16:27 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 14:30 - 30/11/2014 Pazar
AA

Kütahya'nın Meydan Mahallesi'nde bakkallık yapan Halil Şahin (28), bir müşterisinin sevgilisinin isminin yazdığı kolalardan arayıp bulamadığını belirterek, "Bütün dolapları karıştırdı ama bulamadı. Ben de o sırada burada Mısır paketliyordum. Bu mısırlar bize çuvallarla geliyor. Müşterilerin istediği kadar paketleme yapıyoruz. Müşterime, paketlediğim mısırın üzerine sevgilisinin ismini yazabileceğimi söyledim. Ondan sonra yoğun ilgi gördü" diye konuştu.


Mısır paketlerinin üzerine isim yazma işinin tuttuğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "Gelen taleplere cevap veremiyoruz. Müşterilerimizden gayet olumlu tepkiler aldık hatta sipariş üzerine çalışmaya başladık. 'Bir daha ki baskıya şunları da yazar mısınız ' diyerek sipariş verenler oluyor. Satışlardan gayet memnunuz. Sonuçta büyük marketlerin yanında küçük esnaf olduğumuz için biz de böyle fikirler bulup satışlarımızı artırmaya çalışıyoruz. Özellikle sosyal medyadan yapılan paylaşımlar sayesinde mısırlarımız ilgi gördü."


Kardeşinin doğum gününe mısır aldı


Müşterilerden Özgür Er de bakkalın yaptığı uygulamayı çok sempatik bulduğunu anlattı. Daha önce de reklamlarda kolaların üzerine isimler yazıldığını gördüğünü ifade eden Er, "Kolaların üzerinde gelip isimlerimizi arıyorduk. Buraya geldiğimde, mısırların üzerinde isimleri gördüm. Kardeşimin ismi de 'Ebru' olduğu için böyle farklı bir hediye almak istedim. Doğum günü olan kardeşime hediye olarak mısır aldım" dedi.

#bakkal
#mısır
#kola
#satış
#isim
#kütahya
9 yıl önce