|

Bakan Zeybekci'den doğalgazda indirim sinyali

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Putin'in Türkiye ziyaretinin gündeminde doğalgazın da bulunduğunu, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini söyledi.

15:34 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 15:38 - 30/11/2014 Pazar
AA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Putin'in Türkiye ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da bulunduğunu, petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve fiyatlarda bir iyileşme beklediklerini belirtti. 


Pamukkale ilçesi Anafartalar Mahallesinde Dokuzkavaklar-Karşıyaka-Anafartalar Bölgesi Doğalgaz Temel Atma Törenine katılan Zeybekci, gazetecilerin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti"ne ilişkin sorusunu yanıtladı.


Zeybekci, Putin'in ziyaretinde gündem maddeleri arasında doğalgazın da yer aldığını, Türkiye'ye doğalgaz temininde Rusya'nın ağırlığının artmasıyla bir fiyat avantajının oluşabileceğini bildirdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün zaman içerisinde doğalgaz fiyatlarına yansımasının olacağını ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu:


"Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarındaki bu seviyenin korunacağı, önümüzdeki yıl da devam edeceği yönünde beklentimiz var. Bunun doğalgaza yansıması da kaçınılmaz. Onun için bir iyileşme olması beklentiler dahilinde. Bunun ocaktan itibaren de oluşması muhtemel. Rusya Devlet Başkanı Putin geldiğinde bu gündem maddeleri içinde var. Zaten ben evvelsi gün oradaydım, ön hazırlık görüşmelerini tamamladık. İnşallah yarın her iki ülke için de güzel bir dönem başlayacak. Bizim de Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı ile imzalayacağımız önemli bir anlaşma olacak. Bundan sonra Rusya ile Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinde çok daha farklı, yani karşılıklı menfaatlerin korunması, dünyanın yeniden çizilen ekonomik haritaları içinde her iki ülkenin de etken bir şekilde birlikte yer alması ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki günler güzel gelişmelere nasip olacak."

#nihat zeybekci
#doğalgaz
#ekonomi bakanı
9 yıl önce