|

Babalar günü mesajları! 2016 uzun babalar günü mesajları şiirleri

2016 yılı babalar günü mesajları, uzun kısa anlamlı ve güze babalar günü şiirlerini haberimizde sizlere sunuyoruz. Her yıl kutlanan ve toplumumuzda gelenek olan anneler günü gibi babalar günü de kutlanana günler arasında yer alıyor. Bugünlerde babalara ne hediye alınır? sorusu da çocuklar tarafından çokça sorulan sorular arasında. SMS, Whatsaap, Facebook, Twitter üzerinden paylaşılan babalar günü mesajları haberimizde.

Yeni Şafak
14:32 - 19/06/2016 Pazar
Diğer

Kısa uzun babalar günü mesajları şiirleri haberimizde sizlerle paylaştık. Her yıl kutlana gelen Babalar Günü'nde çocuklar babalar hediye alır ve güzel mesajlar ile onların gönüllerini kazanmaya çalışırlar. İlk olarak ne zaman kutlanıldığına dair net bir bilgi bulunmayan Babalar günü ile ilgili detayı da haberimizde sizlere sunuyoruz. SMS, Whatsaap, Facebook, Twitter üzerinden paylaşılan babalar günü mesajları haberimizde.



BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI?


Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Günü'nün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Bu araştırmacılar Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.



Diğer araştırmacılar ise, 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6. Çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyorlar.



Küçük yaşta annesini kaybeden Dodd'u ve beş kardeşini, babaları William Jackson Smart büyütmüş. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını fark eden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüş.



Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.



En güzel kısa-uzun ve anlamlı Babalar Günü mesajları


*Kalbi sevgi dolu, sevecen, cömert, kibar, kucağı sıcak, anlayışlı, şefkatli. Bu vasıfların tümünü taşıyan tek erkeksin. Ben ona baba diye sesleniyorum. Benim için dünyadaki en özel erkek! Babalar günün kutlu olsun canım babacım…



*Ateşin yaktığından, güneşin hareket ettiğinden, gerçeğin bir yalan olduğundan şüphelen ama benim seni sevdiğimden asla şüphelenme babacığım, babalar günün kutlu olsun...



*Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. Seni çok ama çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.



*Sınırsız bir sevgi, anlatılmaz bir sevgiyle beni seven babam, sana layık olmak için yaşıyorum. Babalar günün kutlu olsun.



*Evimizin güneşi bir tanesisin canım babam, kucak dolusu sevgi ve saygılarımla kocaman öpüyorum. Babalar günün kutlu olsun.



*Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.



*Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Babalar günün kutlu olsun.



*Babam olduğun için çok mutluyum, sahip olduğum en iyi baba ve arkadaşsın. Babalar günün kutlu olsun babacım.



*Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun…



*Kalbi sevgi dolu, sevecen, cömert, kibar, kucağı sıcak, anlayışlı, şefkatli. Bu vasıfların tümünü taşıyan tek erkek… Ben ona baba diye sesleniyorum. Benim için dünyadaki en özel erkek! Babalar günün kutlu olsun canım babacım…



*Koklanacak gül, açılacak gonca, yaşanacak hayat ve alınacak nefes olan sevgili babam. İkliminden tasasızlık, sevginden cesaret ve gözlerinden esaret aldığım günleri hep yaşamak isterim.



*Kollarından daha huzurlu, daha güvenli, yüreğinden daha sıcak ülke yokmuş babacım. Babalar günün kutlu olsun.



*Bizim bugünlere gelmemizi sağlayan ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz babamızın babalar günü kutlu olsun…



*Bana uçabileceğim kanatlar verdiğin için teşekkürler, sevgin ve anlayışınla hep yanımdaydın, daima sığınağımdın. Benim için ne kadar paha biçilmez bir değerde olduğunu asla unutmuyorum. Babalar günün kutlu olsun.



*Sen güçlü bir çınar gibisin… Arkamı ne zaman sana yaslasam sanırım ki dünyayı bile fethedebilirim… Çünkü bana hep güç veriyorsun… Babalar günün kutlu olsun…



*Bana güç verdin, destek verdin, her zaman ama her zaman yanımdaydın, hayat boyu bütün bunlar için sana teşekkür edebilmem imkansız. Fakat yine de deneyeceğim. Teşekkür ederim baba. Seni çok seviyorum.



*Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. Seni çok ama çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun.



*Her sabah uyandığımda seni bulurdum yanımda canım Babam benim.



*Seni çok özledim benim güzel Babam. Varlığın ışık saçıyor dünyama…



*Gözlerimdeki yaşları silendin sen Babam. yüreğimdeki kederi giderendin sen Babam…



*Akşam oldu hüzünlendim ben yine Hasret kaldım gözlerinin rengine…



*Bana bir masal anlat baba içinde hem sen olsun hem ben olsun hemde annem olsun…



*Bu adam benim babam dağ gibi dimdik yıkılmaz kalelerden daha sağlam…



*Babamı her özlediğimde anlıyorum ki babam benim yaşamak için gerekli olan enerji kaynağımmış…



*Baba seninle maçlara giderdik omuz omuza şarkılar söylerdik. Şimdi sen yoksun ne maçların tadı var nede şarkıların tadı var. Babam Seni çok özledim…



Babalar Gününde ne hediye alınır?


*Teknoloji ile yakından ilgilenen babalar için cep telefonu ve tablet iyi bir seçim olabilir.



*Kişisel bakımına özen gösteren babalar için traş seti ve parfüm iyi bir seçenek olabilir.



*Erkeklerin vazgeçilmezi ayakkabı ve şık bir saat babanız için güzel bir hediye.



*Klasik hediyelerden vazgeçemeyenler için gömlek ve pantolon alternatifler arasında.




BABALAR GÜNÜ ŞİİRLERİ


Baba!

her yılbaşında


sana söyleyecek


bir tek


sözüm var :


"Seni ne kadar çok seversem


o kadar


çok olsun ömründen geçen yıllar"



Baba!

Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım!


Ne zulüm, ne ölüm, ne korku


başımı eğemez!


Yalnız senin elini öpmek için


eğilir başım


Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım


Nazım Hikmet



BABALAR GÜNÜ

Baba tut elimden


Beni çocukluğuma götür hadi…


O küçük kıza götür beni baba


Götür bir daha gelmeyeyim…


Tut ellerimden baba tut


Uçurumun kenarındayım…


İtildim, düştüm düşeceğim!


Baba yüreğim alazlarda


Yandı! yanıyor!


Sevda çöl dedin… dikkat et dedin


Bir an için unuttum bana, sevdim


Şimdi çöl ortasında yalnızlığımla susuyorum mutluluğa


Baba tut elimden


Beni çocukluğuma götür hadi…


Acılar şımartmasın beni artık


Sen şımart!


Uzaktaki hayaller…




Malatya'daki şehitliğe Babalar Günü ziyaretleri


Malatya'da ''Babalar Günü'' dolayısıyla şehit ailelerinin mezarlık ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı. Şehir Mezarlığı'na sabahın erken saatlerinden itibaren gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti. Kabirlere diktikleri çiçekleri sulayan aileler, Babalar Günü'nde gözyaşı döktü ve terör olaylarının sona ermesini diledi. Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında 2012 yılında keşif uçuşu yapan Türk askeri uçağının düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın babası Ali ve annesi Zennure Ertan da Babalar Günü'nde oğullarının kabrini ziyaret etti.



Ali Ertan yaptığı açıklamada, bir Babalar Günü'nü daha oğlu olmadan geçirmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Ertan, oğlunun Babalar Günü'nde kendisini hiç unutmadığını belirterek, "Oğlum her zaman Babalar Günü'mü kutlamaya gelirdi şimdi biz onu ziyarete geldik. Babalar Günü'nü oğlumun yanında geçiriyoruz." dedi. Oğlunun şehit olduğu günden beri Babalar Günü'nü yalnız geçirdiklerini aktaran Ertan, "Sadece Babalar Günü'nü değil bayramları, ramazanları ayrı geçiriyoruz. Çok üzgünüz." diye konuştu. Baba Ertan, terörün bitirilmesi için halkın yardımcı olması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:



"Sadece güvenlik kuvvetleriyle olması mümkün değil. Eğer o yörelerde oturan vatandaşlar tepki gösterirse terör çabuk biter ama onların tepkisi, yardımı olmazsa terörün bitmesi mümkün değil. Kendi elinde beslersen, büyütürsen, geliştirirsen onu engelleyemezsin ama onu dışladığın zaman, ülkene, vatanına, bayrağına sahiplik ettiğin zaman terör çabuk biter. Terörü dışladığın zaman güvenlik kuvvetlerine gerek kalmadan terör biter. Bu mübarek günlerde Allah'tan ülkemizin huzura kavuşmasını, terörün bitmesini ve şehitlerin gelmemesini diliyorum."




#Babalar Günü
#Babalar Günü mesajları
#Babalar Günü şiirleri
8 yıl önce