|

Premier Lig Boxing Day maçları ne zaman, saat kaçta?

Boxing day, Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu'na (Commonwealth) bağlı bazı ülkelerde her yıl 26 Aralık'ta kutlanan bir tatildir ve genellikle Noel'den sonraki ilk iş günü olarak kabul edilir. Bu günün adı 19. yüzyılda zengin ailelerin noelde hizmetçilerine "box" (kutu) adı verilen hediyeleri verdiği gelenekten gelmektedir. Günümüzde ise Boxing Day, çoğunlukla alışveriş ve spor etkinliklerine odaklanan bir gün haline gelmiştir. Bu kapsamda birçok futbol tutkunu ‘Premier Lig Boxing Day maçları ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?’ sorusunun yanıtını arıyor. Detaylar haberimizde.

14:36 - 27/12/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Premier Lig Boxing Day maçları
Premier Lig Boxing Day maçları

Her yıl 26 Aralık'ta kutlanan ve 1958'den bu yana noel ertesi gününe denk gelen Boxing Day'de İngiltere çeşitli futbol müsabakaları düzenliyor. Boxing Day kapsamında İngiltere Premier Lig'de futbol maçları oynanacak. Bu yıl oynanacak maçlar da futbolseverlerle paylaşıldı. Peki, Premier Lig Boxing Day maçları ne zaman, hangi maçlar var? İşte detaylar.

PREMİER LİG BOXİNG DAY MAÇLARI NE ZAMAN HANGİ MAÇLAR VAR?

Bu yıl düzenlenen Premier Lig Boxing Day maçları dün oynandı. Maç sonuçları şu şekilde;

15:30 Newcastle United 1-3 Nottingham Forest

18:00 Bournemouth 2-3 Fulham

18:00 Sheffield United 3-0 Luton Town

20:30 Burnley 0-2 Liverpool

23:00 Manchester United 3-2 Aston Villa

BOXİNG DAY NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Boxing Day, her yıl 26 Aralık'ta kutlanan bir tatildir ve genellikle Noel'den sonraki ilk iş günü olarak kabul edilir. Bu tatil, Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu'na (Commonwealth) bağlı bazı ülkelerde kutlanır.

Boxing Day'in kökenleri kesin olarak bilinmese de, bir teoriye göre, bu günün adı 19. yüzyılda zengin ailelerin Noel'de hizmetçilerine "box" (kutu) adı verilen hediyeleri verdiği gelenekten gelmektedir.

Bu kutular genellikle yiyecek, para ve diğer hediyeler içerir ve hizmetçilerin kendi aileleriyle kutlama yapmalarına olanak tanır.

Başka bir teori ise, bu günün adının, kiliselerin Noel'de yoksullara dağıtılmak üzere topladıkları bağış kutularından geldiğini öne sürer. Noel'den sonraki gün, bu kutular açılarak içindeki bağışlar yoksullara dağıtılırmış.



#Boxing Day
#Premier Lig
#İngiltere
4 ay önce