|

Boydak Holding TMSF’ye devredildi

Boydak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.

Yeni Şafak
20:31 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:36 - 5/09/2016 Pazartesi
IHA

Boydak Holding, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi.



15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar neticesinde 18 Ağustos'ta Boydak Holding'e kayyum atanmıştı. Boydak Holding, avukat Ramazan Aslan, bankacı Ramazan Erikli, avukat Yurdagül Kezban Kılıç Aksungur, mali müşavir Mustafa Karakaya, mali müşavir Ahmet Ziya Beşparmak'tan oluşan 5 kişilik kayyum heyetinin atanmasından 18 gün sonra Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF'ye devredildi.



Adliye personeline yönelik FETÖ soruşturması: 16 tutuklama


Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görev yapan 21 kişiden 16'sı tutuklandı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde görev yapan ve tutuklanma talebiyle sevk edilen 21 kişinin hakimlik sorguları sona erdi.



Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği, şüphelilerden 16'sının ''FETÖ örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 5 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Serbest bırakılan kişiler hakkında adli kontrol şartları kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.



FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, İstanbul'daki adliyelerde görevli personele yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, daha önce de 91 kişi tutuklanmıştı.



#Boydak holding
#FETÖ soruşturması
#TMSF
8 yıl önce