|

Bugün kandil mi Kadir Gecesi mi? Bugünün önemi ne?

Bugün kandil mi Kadir Gecesi mi? Sabah saatlerinden itibaren eline telefonlarını alan vatandaşlar birbirilerine güzel mesajlar göndermeye başladılar. Cuma gününün yanı sıra vatandaşlar bugünün önemini merak ediyorlardı. Peki bugün kandil mi Kadir Gecesi mi?

Yeni Şafak
10:01 - 1/07/2016 Cuma
Güncelleme: 07:04 - 1/07/2016 Cuma
Diğer

Bugün kandil mi Kadir Gecesi mi? Sizler için bugünün anlamını ve önemini araştırdık. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren bugünün önemini merak ediyordu. Peki bugün kandil mi Kadir Gecesi mi?




Bugün mübarek gecelerden biri olan Kadir Gecesi.







KADİR GECESİ ANLAMI NEDİR?


Ramazanın 27 nci gecesi, Kur'an'ın gökten yeryüzüne indirilmeğe başlandığına inanılan gecedir. O gece Kandil gecelerinden biridir. Müslümanlık inancına göre, Kadir gecesinde bir yıllık işler takdir edilir, meleklerle Cebrail o gece yer yüzüne inerler. O gecede yapılan ibadet bin yıllık ibadetten üstün sayılır.



KADİR GECESİ NE OLDU ALAMETLERİ NELER?

Kadir Gecesinde çeşitli alametlerin olduğu İslam âlimleri tarafından bildirilmektedir. Buna göre, Kadir Gecesinin Ramazan ayı içinde ne zaman olduğunu anlamak için şu tarifi yapıyorlar;



Kadir gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Kadir Gecesi 'nin ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar.



Kadir Gecesi 'nde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmuştur.



Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi. -İmam-ı Şa'rani hazretleri, kendi Kadir Gecesi keşfini bildirmiş ve (Ramazan, pazar günü başlarsa, Kadir gecesi 29. gecedir. Salı başlarsa 27. gece, perşembe başlarsa 25., cumartesi başlarsa 23., pazartesi başlarsa 21., çarşamba başlarsa 19., cuma başlarsa 17. gecedir) buyurmuştur.



Âlimler ve hadisler doğrultusunda Ramazan ayının 27. Gecesi Kadir Gecesi olarak kutlanır. Peki, Kadir gecesi ne gün? Bu yıl ramazana ayının 27. Gecesi 13 Temmuz Pazartesi'yi 14 Temmuz Salı'ya gününe denk geliyor.




KADİR GECESİNİN ÖNEMİ VE FAZİLETLERİ


Kadir Gecesi yapılan ibadetlerin ve kılınan namazlar ile okunan duaların önemini dini alimler şöyle aktarıyor;



-Kadir Gecesi'nde, bir kere Kadir suresini okumak, başka zamanda Kur'an-ı kerimi hatim etmekten daha sevabdır.



-Kadir Gecesi'nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.



-Kadir Gecesi'nde gece koyun sağımı müddeti kadar[az bir zaman] namaz kılmak, ibadet etmek, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibadet etmekten daha kıymetlidir. (Tefsir-i Mugni)



-Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer.[Tefsir-i Mugni]



Bugün kandil mi Kadir Gecesi mi? Sabah saatlerinden itibaren eline telefonlarını alan vatandaşlar birbirilerine güzel mesajlar göndermeye başladılar. Cuma gününün yanı sıra vatandaşlar bugünün önemini merak ediyorlardı. Peki bugün kandil mi Kadir Gecesi mi?



#Kandil mi
#Bugün ne kandili
#Kadir Gecesi
8 yıl önce