|

Çankırı iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak? 2024 Çankırı iftar vakitleri

Çankırı 2024 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2024 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Çankırı iftar vakti, Çankırı akşam ezanı, akşam namazı ve Çankırı namaz vakitleri belli oldu. Çankırı'da oruç tutan Müslümanlar için Çankırı akşam ezan saati ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesine göre 2024 Ramazan ayı Çankırı imsak vakti, akşam ezanı ve iftar vakitleri haberimizde.

12:13 - 11/03/2024 Pazartesi
Güncelleme: 10:48 - 8/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Çankırı iftar vakti
Çankırı iftar vakti
İçindekiler
Çankırı'da Ramazan ayı boyunca oruç tutanların merak edeceği iftar saatleri belli oldu. Mübarek Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan ayı Müslümanlar için iftar saatlerinin bekleyeceği heyecan dolu olacak. Çankırı akşam ezanı, akşam namazı ve
haberimizde.

Çankırı iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak?

Çankırı imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2024 Çankırı namaz vakitleri ve Çankırı imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Ramazan ne zaman, hangi gün başlıyor 2024?

Bu yıl Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. İlk gün olan Pazartesi, Müslümanlar için iftar saatlerini bekleyeceği heyecan dolu bir gün olacak. Oruç ibadeti, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek, bu süre içinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla manevi bir arınma sürecinden geçecekler.

İlk iftar ne zaman 2024?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı 10 Mart Pazar günü, yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

Çankırı'da ilk iftar saat kaçta 2024?

Çankırı'da Ramazan ayının ilk iftarı, 11 Mart Pazartesi günü saat 18:55'de akşam ezanının okunmasıyla birlikte gerçekleşecek. Bu zaman diliminde ilk oruç da açılmış olacak.

Çankırı'da ilk teravih namazı ne zaman 2024?

Çankırı'da 10 Mart Pazar günü yatsı ezanı 20:12'de okunacak. Buna göre; teravih namazı da yatsı namazının farzının ardından kılınmaya başlanacak.

Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün 2024?

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sona erecek.

Ramazan Bayramı'nın önemli günleri:
  • 9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefe Günü (yarım gün tatil)
  • 10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı'nın 1. Günü
  • 11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı'nın 2. Günü
  • 12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı'nın 3. Günü

İmsak nedir? Ne zaman başlar? Sabah ezanı okunmaya başladığında yeme içmeye kısa bir süre devam edilebilir mi?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakin zıttı iftardır.

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sâdığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’ân-ı Kerîm’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (el-Bakara, 2/187).

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ramazan ayında ezân da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezânın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezân başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

Çankırı'nın Tarihi

Çankırı, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Antik çağlardan itibaren Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler ve Romalılar gibi çeşitli medeniyetlerin izlerini taşır. Osmanlı döneminde de önemli bir yerleşim yeri olmuş ve çeşitli tarihî olaylara tanıklık etmiştir.

Çankırı'nın Coğrafi Konumu

Çankırı, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Ankara, Kırıkkale, Karabük ve Çorum gibi illerle komşudur. İç Anadolu'nun ortasında konumlanmış olan Çankırı, Kızılırmak Nehri'nin kıyısında yer alır.

Çankırı'nın Nüfusu

Çankırı, Türkiye'nin orta ölçekli illerinden biridir ve nüfusu diğer büyük şehirlere kıyasla daha azdır. 2022 itibarıyla nüfusu 200 bin civarındadır. Şehir, tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Çankırı'nın Posta Kodu

Çankırı'nın posta kodu 18XXX'dir. Çankırı'nın farklı bölgeleri ve mahalleleri için özel posta kodları bulunmaktadır.


#çankırı
#çankırı iftar vakti
#çankırı namaz vakitleri
#diyanet
#çanakkale akşam ezanı
2 ay önce