|

Copa America 2016 maçları hangi kanalda yayınlanacak?

Copa Amerika (2016) Kupa Amerika maçları hangi kanalda yayınlanacak? diye merak eden futbolseverler haberimizden yanıtı ve maç takvimini görebilirler. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak maçların tarihlerini ve yayın bilgilerini buradan görebilirsiniz. İşte Copa America 2016 maçlarından bilgiler.

Yeni Şafak
22:55 - 3/06/2016 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 3/06/2016 Cuma
Diğer

Kupa Amerika (Copa America Centenario 2016) maçları hangi kanalda? Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak olan turnuvanın fikstürünü ve hangi kanalda yayınlanacağını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Copa America maçları A Spor ve A haber kanallarından canlı yayınlanacak. Amerika ile olan saat farkı nedeni ile karşılaşmalar gece saatlerine denk gelebiliyor. Ancak Copa Amerika maçlarının tekrarları A spor'dan yayınlanacak. İlk maç 4 haziran cumartesi günü ABD ile Kolombiya arasında yapılacak. İşte Copa America 2016 maçlarından tüm detaylar.



mek için tıkla



Amerika Birleşik Devletleri'nin ev sahipliğinde 16 takımın mücadele edeceği Copa America'nın 45'incisi bu gece TSİ 04.30'da başlıyor.



Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşecek Copa America'ya aralarında dünyanın önde gelen takımlarının da yer aldığı 16 ekip katılıyor. TSİ 04.30'da ABD- Kolombiya maçı ile start alacak Copa Amerika'da 4 grup bulunuyor. Grupları ilk ikide bitiren


takımların çeyrek finale çıkacağı Copa America'nın finali ise 26 Haziran'da New York'taki Met Life Stadı'nda oynanacak.


ŞAMPİYONLUKTA URUGUAY ZİRVEDE

Bu yıl 45'incisi düzenlenen Copa Amerika'da, 15 kez şampiyon olan Uruguay, turnuvanın en fazla şampiyon olan takım unvanını elinde bulunduruyor. Uruguay son şampiyonluğunu 2011'de kazanırken, kendisini 14 şampiyonlukla Arjantin takip ediyor. Tangocular ise son şampiyonluğunu 1993'te yaşadı.


ŞİLİ, SON ŞAMPİYON UNVANIYLA SAHADA

Geçtiğimiz yıl Arjantin'le golsüz biten final maçını penaltılarla kazanan Şili, bu sene sahaya son şampiyon unvanıyla çıkacak.


TÜRKİYE'DEN TURNUVAYA KATILAN 3 İSİM VAR

Messi, Gonzalo Higuain, Alexis Sanchez, Edinson Cavani, James Rodriguez, Luis Suarez gibi dünyaca ünlü futbolcuların boy göstereceği turnuvaya Türkiye'den 3 isim katılıyor. Galatasaray'ın file bekçiliğini yapan Muslera Uruguay'ın kalesinde görev alırken, Bursaspor'la anlaşan Del Valle Venezuela'da oynayacak. PTT 1. Lig'den düşen 1461 Trabzon'un forveti Belfort ise Haiti formasıyla sahaya çıkacak.


MESSİ VE Dİ MARİA'LI ARJANTİN FAVORİ GÖRÜNÜYOR

Serie A'da forma giyen Higuain, Sevilla'yla Avrupa Ligi şampiyonu olan Banega, Di Maria ve Messi ile Arjantin turnuvanın favorisi olarak görünse de Uruguay tam kadroyla katıldığı turnuvada şampiyonluk için bütün kozunu oynayacak.











Copa America'da gruplar ise şu şekilde:


A GRUBU

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)


Kolombiya


Paraguay


Kosta Rika


B GRUBU

Brezilya


Ekvator


Peru


Haiti


C GRUBU

Jamaika


Meksika


Uruguay


Venezuela


D GRUBU

Arjantin


Şili


Bolivya


Panama



Turnuvanın ilk hafta programı ise TSİ şöyle:


4 Haziran Cumartesi


04.30 ABD - Kolombiya


5 Haziran Pazar


00.00 Kosta Rika - Paraguay


02.30 Haiti - Peru


05.00 Brezilya - Ekvador


6 Haziran Pazartesi


00.00 Jamaika - Venezuela


03.00 Meksika - Uruguay


7 Haziran Salı


02.00 Panama - Bolivya


05.00 Arjantin - Şili



AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ


Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Brezilya, Şili ve hatta son dönemdeki çıkışlarını göz önüne alırsak Ekvador gibi takımlara rağmen favori olarak gösteriliyor. Bunda ev sahibi olması tek sebep değil. ABD gerçek bir futbol takımı oldu. Sadece sahada değil, oyuncu yetiştirme, tesisleşme, pazarlama gibi futbolun temel enstrümanlarını da çok iyi kullanıyorlar. Örneğin Avrupa'ya giden ABD'li oyuncular artık kendilerini ispatlamak için değil, takımlarının en önemli futbolcuları olarak forma giyiyorlar.



Tim Howard, Geoff Cameron, DeAndre Yedlin, Alejandro Bedoya, Christian Pulisic bu isimlere örnek. Öte yandan iyi bir 'ülkeye kazandırım' sistemi kuran ABD'liler, John Brooks ve Fabian Johnson'u Almanya'dan, Matt Miazga'yi Polonya'dan Lee Nguyen ise eski düşmanları Vietnam'dan kaptılar. U19 Takımlarında forma giyen Ankaralı Arda Bulut da yıllar sonra ABD forması ile görürsek şaşırmayacağımız isimlerden. Mix Diskerud gibi takıma ne katkı vereceği bilinmeyen ve ancak New York'ta film yıldızı muamelesi gören bir isimden neyse ki yıllar sonra vazgeçtiler. En büyük handikap, Jozy Altidore'nin sakatlanması ve Copa America'yı kaçıracak olması..



Peru eğer 2018 Dünya Kupası Grup Elemelerinde oynadığı 6 maçta sadece 4 puan toplamamış olsaydı, son turnuvadaki üçüncülükleri ışığında B Grubunun gizli favorisi diyebilirdik ancak hem Brezilya hem de Ekvador karşısında şansları pek yok. Dördüncü takım olan Haiti'yi kâğıt üzerinde bile ciddiye alamıyoruz.



Copa Amerika (2016) Kupa Amerika maçları hangi kanalda yayınlanacak? diye merak eden futbolseverler haberimizden yanıtı ve maç takvimini görebilirler. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak maçların tarihlerini ve yayın bilgilerini buradan görebilirsiniz. İşte Copa America 2016 maçlarından bilgiler.


#Copa America 2016
#Kupa Amerika
#Maç fikstürü
#Maçlar hangi kanalda
#A spor canlı
8 yıl önce