|

Arsenal, Declan Rice'ı transfer etti: Declan Rice kimdir?

‘Declan Rice kimdir, kaç yaşında?’ sorusu Arsenal’e rekor fiyata transfer olan genç ortasaha oyuncusunun ardından futbol gündemine oturdu. İngiltere Premier Lig takımı Arsenal, İngiliz orta saha oyuncusu Declan Rice'ı West Ham United'dan 100 milyon sterlin (3,4 milyar lira) bonservis ücreti karşılığında transfer etti. Arsenal'den yapılan açıklamada, West Ham United'dan ayrılan milli oyuncu Declan Rice ile uzun vadeli bir sözleşme imzalandığı belirtildi. Peki Declan Rice kimdir, kaç yaşında, nereli? Declan Rice hangi takımlarda oynadı? İşte soruların yanıtları.

16:07 - 15/07/2023 Cumartesi
Güncelleme: 16:11 - 15/07/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Declan Rice kimdir, kaç yaşında?
Declan Rice kimdir, kaç yaşında?

İngiltere Premier Lig takımı Arsenal, İngiliz orta saha oyuncusu Declan Rice'ı West Ham United'dan 100 milyon sterlin (3,4 milyar lira) bonservis ücreti karşılığında transfer etti. Binlerce futbolsever arama motorlarına ‘Declan Rice kimdir?’ sorusunu yöneltti. İşte detaylar.

DECLAN RİCE KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Declan Rice, İngiliz futbolcudur. Tam adı Declan Rice'dır. 14 Ocak 1999 tarihinde İngiltere'nin Londra kentinde doğmuştur. Orta saha mevkiinde oynayan 24 yaşındaki Rice, İrlanda asıllı bir aileden gelmektedir.

DECLAN RİCE HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Futbol kariyerine genç yaşlarda West Ham United altyapısında başlamıştır. 2015 yılında profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükselmiştir. West Ham United formasıyla Premier League'de mücadele etmektedir. Orta sahada gösterdiği performansla dikkat çeken Rice, takımının önemli bir oyuncusu haline gelmiştir.

Milli takım düzeyinde de başarı elde etmiştir. İrlanda asıllı olmasına rağmen İngiltere milli futbol takımını tercih etmiştir. 2019 yılında İngiltere milli takımı formasını giymeye başlamıştır. UEFA Uluslar Ligi'nde ve 2020 Avrupa Şampiyonası'nda İngiltere'nin formasını temsil etmiştir.

24 yaşındaki oyuncu, West Ham United formasıyla geçen sezon 50 maça çıkarken 5 gol, 4 asist kaydetti.

DECLAN RİCE RESMEN ARSENAL'DE

Premier Lig ekibi Arsenal, West Ham United’tan ayrılan 24 yaşındaki İngiliz futbolcu Declan Rice’ı kadrosuna kattığını açıkladı.

İngiltere Premier Lig temsilcisi Arsenal, gelecek sezon hedefler dahilinde kadro planlamasına devam ediyor. Kuzey Londra ekibi, West Ham United’a veda eden 24 yaşındaki defansif orta saha Declan Rice’ı kadrosuna kattığını açıkladı. İsmi transferde büyük kulüplerle anılan tercihini Arsenal’den yana kulanan İngiliz futbolcuyla ilgili Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, Declan’ın takıma katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederken, birkaç sezondur Premier Lig’de ve İngiltere Milli Takımı için yüksek seviyede performans sergileyen, muazzam yeteneğe sahip bir oyuncuyu kadroya kattıkları için şanslı olduklarını söyledi.

Rice, 122 milyon euro bedelle Arsenal’e imza attı

Kırmızı-beyazlılar, Declan Rice için 116+6 milyon euroluk bir transfer bedeli öderken, oyuncu ile de 5 yıllık sözleşme imzaladı. Arsenal’de 41 numaralı formayı giyeceği aktarılan yıldız oyuncu için bonuslarla beraber 122 milyon euro bonservis bedeli ödenecek. Söz konusu bedelle Rice, Premier Lig tarihinin en pahalı transferlerinden biri oldu.

24 yaşındaki yıldız futbolcu, geride kalan sezonda West Ham United ile Premier Lig’de çıktığı 37 maçta orta sahanın savunma bölümünde forma giymesine rağmen 4 gol atarken, 2’de asist üretmeyi başardı. İngiliz ekibinin geçen sezon kaptanlığını da yapan Rice, UEFA Konferans Ligi’nde 11 maçta 1 gol, 1 asist yaparken, West Ham United ile Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğu da yaşadı.




#Declan Rice
#Arsenal
#West Ham United
9 ay önce