|

Spor Toto Süper Lig'de yılın derbisi: Beşiktaş - Galatasaray

Spor Toto Süper Lig 32. haftasında derbi heyecanı yaşanıyor. Ligde 62 puanla 3. sırada bulunan Beşiktaş Vodafone Park’ta lider Galatasaray’ı konuk edecek. Maçı hakem Ali Şansalan yönetecek. Süper Lig'de 130'uncu kez karşı karşıya iki takımda galibiyet üstünlüğü sarı-kırmızılılarda bulunuyor. Bu maçlardan Galatasaray 48 galip gelirken Beşiktaş 38 kez sahadan galip ayrıldı. 44 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ı ağırladığı son yedi Süper Lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş Şenol Güneş yönetiminde oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. 19 maçta sadece bir kez yenilen Galatasaray ise şampiyonluk yarışında bu kritik maça mutlak galibiyet için çıkacak. Peki Beşiktaş - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta? Spor Toto Süper Lig güncel puan durumu nedir? İşte Beşiktaş - Galatasaray maç kadrosu, muhtemel 11’leri ve derbi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları.

16:19 - 28/04/2023 Cuma
Güncelleme: 11:18 - 29/04/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?
Beşiktaş - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta?

Spor Toto Süper Lig 32. haftasında Beşiktaş Vodafone Park’ta Galatasaray’ı konuk ediyor. Maç istatistikleri, yayın bilgisi ve Spor Toto Süper Lig güncel puan durumuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Spor Toto Süper Lig 32. haftasında Beşiktaş Vodafone Park’ta Galatasaray’ı konuk edecek. 30 Nisan Pazar günü saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Ali Şansalan yönetecek. Maç BeIN SPORTS 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY MAÇ KADROSU

MUHTEMEL 11’LER

BEŞİKTAŞ

34 Mert Günok

2 Valentin Rosier

6 Omar Colley

25 Arthur Masuaku

26 Romain Saiss

8 Salih Uçan

15 Nathan Redmond

19 Amir Hadziahmetovic

83 Gedson Fernandes

9 Cenk Tosun

10 Vincent Aboubakar

GALATASARAY

1 Fernando Muslera

25 Victor Nelsson

32 Sam Adekugbe

42 Abdülkerim Bardakçı

93 Sacha Boey

5 Lucas Torreira

17 Nicolo Zaniolo

26 Milot Rashica

27 Sergio Oliveira

7 Kerem Aktürkoğlu

99 Mauro Icardi

SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU


DERBİDE ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER

Beşiktaş, ilk yarıların sonunu seviyor

Siyah-beyazlı futbol takımı, ligin geride kalan bölümünde en fazla golü ilk yarının son 15 dakikasında buldu.

Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş, 31 ila 45. dakikalarda 14 kez gol sevinci yaşadı.

İlk 15 dakikada 8 gol bulan siyah-beyazlı ekip, 16 ile 30. dakikalar arasında 9 kez skor tabelasını değiştirdi.

46 ila 60. dakikalarda 9 gol kaydeden Beşiktaş, 61 ila 75. dakikalarda ve son 15 dakikalık bölümde ise 7'şer kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray, son 15 dakikada etkili

Süper Lig'in lideri Galatasaray, bu sezon ikinci yarının son 15 dakikasında skorer bir performansa imza attı.

Sarı-kırmızılı takım, 76 ila 90. dakikalarda 18 gol kaydetmeyi başardı.

Okan Buruk'un teknik direktörlüğünü üstlendiği Galatasaray, ilk 15 dakikalık bölümde 7 gol atarken, 16 ile 30. dakikalar arasında 9 kez gol sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılılar, 31. dakikadan ilk yarının sonuna kadar ise 14 kez ağları havalandırdı.

İkinci yarıların ilk 15 dakikalık bölümünde 12 gol atan Galatasaray, 61-75. dakikalarda ise rakip filelere 4 gol gönderdi.

BEŞİKTAŞ EVİNDE, GALATASARAY DEPLASMANDA KAZANIYOR

Spor Toto Süper Lig'de yarın derbi maçta Galatasaray'ı konuk edecek Beşiktaş, bu sezon iç sahada, sarı-kırmızılı takım da deplasmanda başarılı bir performans sergiledi.

Süper Lig'de üçüncü sırada bulunan Beşiktaş, bu sezon hanesine yazılan 62 puanın 36'sını Vodafone Park'taki maçlarda topladı. Siyah-beyazlı ekip, ligin geride kalan bölümünde sahasında en fazla puan toplayan üçüncü takım oldu.

Ligde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray ise bu sezon deplasman maçlarındaki etkili performansıyla dikkati çekti. Sarı-kırmızılı takım, topladığı 70 puanın 32'sini dış saha maçlarından çıkartarak bu alanda zirveyi Fenerbahçe ile paylaştı.

BEŞİKTAŞ EVİNDE BİR MAÇ KAYBETTİ

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon Vodafone Park'ta sadece bir maçta yenildi.

Siyah-beyazlı takım, sahasında oynadığı 15 maçtan 11 galibiyet, 3 beraberlikle ve 1 mağlubiyetle ayrıldı.

Evindeki tek yenilgisini Medipol Başakşehir karşısında alan Beşiktaş'ın sahasında puan kaybettiği diğer maçlar ise berabere biten Fenerbahçe, Trabzonspor ve Fraport TAV Antalyaspor müsabakaları oldu.

Siyah-beyazlı takım, dış saha karşılaşmalarında ise 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 26 puan topladı.

Beşiktaş, Vodafone Park'ta yaptığı maçlarda 32 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Deplasman müsabakalarında 25 kez ağları havalandıran siyah-beyazlı takım, 17 kez de topu ağlarından çıkarttı.

GALATASARAY DEPLASMANDA 10 MAÇ KAZANDI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon dış sahada yaptığı 14 maçın 10'unu kazandı, 2'sinde berabere kaldı ve 2'sinde de mağlup oldu.

Deplasmanda Yukatel Kayserispor ve Arabam.com Konyaspor maçlarını kaybeden sarı-kırmızılı takım, dış sahadaki beraberliklerini de Trabzonspor ve Adana Demirspor karşısında yaşadı.

Süper Lig'de tarihinin en iyi deplasman performanslarından birini sergileyen Galatasaray, dış sahada çıktığı 14 maçın 9'unda kalesini gole kapatma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı takım deplasman maçlarında topladığı 32 puanla, bu alanda zirveyi Fenerbahçe ile paylaştı.

Galatasaray, sahasındaki maçlarda ise 12 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet sonucunda 38 puan elde etti.

Konuk olarak çıktığı lig maçlarında 32 kez ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde sadece 8 gol gördü. Sarı-kırmızılı takım, Nef Stadı'nda oynadığı müsabakalarda ise 35 gol atıp, 15 gol yedi.


ŞENOL GÜNEŞ VE OKAN BURUK’UN DERBİ KARNESİ

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 30 Nisan Pazar günü Galatasaray'ı konuk edecek Beşiktaş'ta Şenol Güneş teknik direktörlük kariyerinde 23'üncü, sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı Okan Buruk ise üçüncü kez derbide görev yapacak.

BEŞİKTAŞ DERBİLERİNİN EN DENEYİMLİ FERNANDO MUSLERA

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray, pazar günü deplasmanda Beşiktaş ile mücadele edecek. Bu önemli müsabakada sarı-kırmızılıların kaptanı Fernando Muslera, derbilerde takımın en deneyimli futbolcusu konumunda bulunuyor. 2011 yılının yaz transfer döneminde takıma katılan Uruguaylı kaleci, bugüne kadar 23’ü Süper Lig, 1 de TFF Süper Kupa olmak üzere 24 kez Beşiktaş derbisinde görev aldı.

Söz konusu müsabakalarda Galatasaray, TFF Süper Kupa’da penaltılarla olmak üzere 12 kez sahadan galip ayrılırken, 7 kez de yenildi. 5 karşılaşma ise berabere sona erdi.

Bu sezon ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunan Galatasaray’da kaleci Fernando Muslera gösterdiği başarılı performansla ön plana çıkıyor. Muslera, bu sezon Süper Lig’de 27 maçta görev aldı ve kalesinde de 21 gol gördü.


#Galatasaray
#Vodafone Park
#Beşiktaş
#Ali Şansalan
#Spor Toto Süper Lig
#Şenol Güneş
#Okan Buruk
1 yıl önce