|

Dünyanın en sert maddesi üretildi

Dünyanın en sert maddesi üretildi! Tamamen insan üretimi olan kübik bor nitrür adındaki madde dünyanın en sert maddesi olarak adlandırılıyor. Söz konusu madde bir Anti-Tank mermisine dahi kolayca direnç gösterebiliyor. O maddesinin üretimi ve hakkında tüm bilgiler haberimizde.

00:07 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 6/05/2019 Pazartesi
AA
Bilim insanları tarafından geliştirilen bu madde doğal yollarla oluşan elmastan daha sert bir  yapıya sahip.
Bilim insanları tarafından geliştirilen bu madde doğal yollarla oluşan elmastan daha sert bir yapıya sahip.

Dünyanın en sert maddesi üretildi! Bilim insanları bildiğiniz gibi birçok maddeyi karıştırarak veya doğada milyonlarca yılda oluşmuş elmas gibi maddeleri işleyerek çeşitli alanlarda kullanmaya çalışıyor. Özellikle karışımlarla hazırlanan sert maddelerden başta zırh yapmaya çalışıyor. Ayrıca doğal olarak oluşan sert maddelerden biri elmasla ise kesimi kolay olmaya sert maddeleri kesmede ve şekillendirmede kullanıyor.



Dünyanın en sert maddesinin özellikleri

Bilim insanları doğal yollardan oluşan sert maddeden de daha sert bir madde oluşturmayı başardı. Kübik bor nitrür adını verdikleri bu maddenin sertlik anlamında dünyada daha henüz bir eşi benzeri bulunmuyor. Başlangıçta imalathanelerde kesici olarak kullanılmaya başlanan bu madde, elmasın dahi kesmekte zorluk çektiği ve yüksek sıcaklıklardaki kesme işlemine kolaylıkla dayanabiliyor.

Bunun haricinde kübik bor nitrür adını verdikleri maddeyi savunma sanayinde kullanmak isteyen bilim insanları, söz konusu maddenin dayanıklılığını test ederek nerelerde kullanılabileceğini gözler önüne sermekten de çekinmiyor.


Gözler önüne serilen testte 6mm’lik bir zırh delici Anti-Tank Mermilerine karşı direnç gösterebilen bu maddeye savunma sanayinde umut dolu gözlerle bakılıyor.

Dünyanın en sert maddesi olarak kabul edilen bu maddenin savunma sanayinin yanı sıra birçok alanda kullanılması ön görülüyor.

#kübik bor nitrür
#Sert madde
#elmas
6 yıl önce