|

Engelli tenisçi merdivenleri çıkamayınca yol parası ödedi

Milli tenisçi Büşra Ün'den, resmi bir işlem için gittiği noterde 25 basamağı çıkamadığından dolayı 17,74 TL ücret talep edildi. Söz konusu duruma tepkisini sosyal medyadan gösteren Ün, "Engellilik nedir diye soranlara 'Noterde 25 basamak merdiven çıkamadığımda kişilerin aşağı gelmesi için 17,74 TL ödemektir' deyin." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
23:39 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:40 - 27/02/2017 Pazartesi
Diğer
Büşra Ün
Büşra Ün

İzmirli milli tenisçi Büşra Ün Şirinyer'deki 16. Noterliği'ne resmi bir işlem için gitti. Ün, 25 basamağı çıkamadığı için, imzalaması gereken evrakları noter görevlisi yanına gelerek imzalattı. Ancak genç sporcu, kendisine verilen makbuzda noterlik tarafından 17,74 TL ücret talep edildiğini gördü. Daha önce bir kez daha aynı olay başına gelen Ün, tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.



"Engellilik nedir diye soranlara
..."


"#Engellilik nedir diye soranlara 'Noterde 25 basamak merdiven çıkamadığımda kişilerin aşağı gelmesi için 17,74 TL ödemektir' deyin." mesajını paylaşan Ün'e kısa sürede yüzlerce destek yağdı.



Çoğu vatandaş noterlik binasında aynı sorunu kendileri de yaşadığını dile getirirken, Türkiye Noterler Birliği de işlem başlatılacağını açıkladı.






Hürriyet'in haberine göre Büşra Ün, "Daha önce bir kez daha başıma aynı şey gelmişti. Bu nedenle bu kez bir arkadaşımı alıp gittim. Arkadaşım yukarı çıkıp işlemleri yaptı. Ancak imza atmam için yine benim çıkmam gerektiğini söylediler. Ben de çıkamayınca bu kez görevli aşağıya indi ancak 17,74 lira makbuz kesildi.



Ben sosyal medyada şimdi paylaşınca, noter dışındaki bir işlem olduğundan otomatikman ücret kestiklerini ama yine de bir yanlışlık yaptıklarını makbuzu, ödemenin iptal edileceğini söylediler. Ben sporcu olduğum için sesimi duyurabildim. Fakat kim bilir neler yaşanıyor ve kimse sesini duyuramıyordur" dedi.


#Büşra Ün
#Tenis
7 yıl önce