|

Karadedeniz'de Formulaz heyecanı

Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Red Bull Formulaz, 10. kez düzenlendi. Organizasyona katılan AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, “Beni buraya getiren sadece tahta otomobil yarışı değil, bizi seven ve güzel karşılayan insanlarımız ve buradaki atmosfer. Onlar ne kadar eğleniyorsa ben de onlar kadar eğleniyorum” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2018 الجمعة
Güncelleme: 03:04 - 24/08/2018 الجمعة
AA
AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu
AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu

Karadeniz insanının 1900’lü yılların başlarında yüksek noktalardan aşağı daha hızlı inmek için ürettiği tahta arabaların yarıştığı Red Bull Formulaz’ın 10.’su, Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Tunca beldesinde düzenlendi. Atmosferiyle büyüleyen, sadece eğlencesiyle değil kurallarıyla da dikkat çeken organizasyona AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ile Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı. 5 kez Dünya Şampiyonu olan Sofuoğlu’nun tahta arabalarla yaptığı sürüş merakla izlenirken, Red Bull sporcusu Birkan Polat da motosikletiyle gösteri yaptı. Fren, motor ve demir bir parçanın kullanılmadığı araçlar, 1600 metreyi tamamlayarak bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı. Saatte 70 km hıza kadar ulaşabilen araçlarda ayağa takılan sert lastikler fren işlevi görürken, 2. kez kadınlara özel yarışma da yapıldı.

SAATTE 70 KM HIZA KADAR ÇIKTILAR

10. Red Bull Formulaz etkiliğinin ardından açıklamalar yapan AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, “Beni buraya getiren sadece tahta otomobil yarışı değil, bizi seven ve güzel karşılayan insanlarımız ve buradaki atmosfer. Onlar ne kadar eğleniyorsa ben de onlar kadar eğleniyorum. Bu yarışların Türkiye geneline de yayılmasını istiyorum. Umarım tüm Türkiye bu heyecanı yaşar” dedi.


Osman Aşkın Bak: Çocukluğumuzdaki geleneği gençler devam ettiriyor

Rize Milletvekili ve Gençlik ve Spor eski Bakanı Osman Aşkın Bak da tahta araba ile yarıştı. Yarışta birinci olan Bak, “Formulaz yarışları artık dünya çapında bir üne sahip. Burada adrenalin ve rekabet üst düzeyde. Atmosfer çok iyi. Biz de çocukken tahta otomobiller tasarladık. Geleneği şimdi gençler devam ettiriyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

#Karadeniz
#Formulaz
٪d سنوات قبل