|

Oğuzhan Uğur’dan baraj patladı yalanı ile ilgili açıklama: “Olabilir”

Babala TV tarafından ortaya atılan "Yarseli Barajı patladı” iddiası, deprem bölgesinde bulunan arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sekteye uğrattı. Babala TV'nin moderatörlüğünü yapan Oğuzhan Uğur konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ekip arkadaşının yanlış teyit aldığını söylerken, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yavaşlatan asılsız “Yarseli Barajı patladı” iddiası için ise "olabilir" ifadesini kullandı.

02:53 - 12/02/2023 Pazar
Güncelleme: 10:33 - 12/02/2023 Pazar
Diğer
Oğuzhan Uğur
Oğuzhan Uğur

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sahadaki arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Ekipler enkaz ile mücadele ederken bir yandan da asılsız ihbarlar ile mücadele etmek zorunda kalıyorlar.


Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV tarafından Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığına yönelik bir iddia ortaya atıldı.


Babala TV tarafından ortaya atılan bu iddia yüzünden çalışmalar sekteye uğradı


Ekipler çalışmalarını durdurup güvenli bir yere gitmek için harekete geçtiğinde iddiaların gerçek olmadığı ortaya çıktı. Arama kurtarma ekipleri daha sonrasında gecikmeli de olsa yeniden çalışmalarına devam etti.


Oğuzhan Uğur, “Yarseli Barajı patladı” iddiasının asılsız çıkmasının ardından Instagram hesabı üzerinden bir açıklamada yaptı.





Uğur açıklamasında, ekip arkadaşlarının yanlış teyit aldığını söylerken, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aksatan yalan haber içinse ‘olabilir’ ifadesini kullandı.



#OğuzhanUğur
#babalatv
#deprem
#hatay
#baraj
1 yıl önce