|

Sedanur’a gözyaşı

Kars’ta ölü bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in okulunda hüzün var. Sırasına “Sedanur Güzel, melek yüzlü kızımız kalbimiz hep seninle olacak” yazısının konulduğu an sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Haber Merkezi
04:00 - 25/09/2018 Salı
Güncelleme: 00:47 - 25/09/2018 Salı
AA
Sedanur'un sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.
Sedanur'un sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra ölü bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel, herkesi ağlattı. Paslı köyündeki Esin Çağdaş İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören tüm öğrenciler, yakalarına Sedanur'un fotoğraflarını taktı. Sırasına, fotoğrafları ve "Sedanur Güzel, melek yüzlü kızımız kalbimiz hep seninle olacak" yazısı bırakıldı. Hüzünlü anlar yaşayan arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

AİLENİZDEN BİR ŞEY SAKLAMAYIN

Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, Sedanur'un ölümünün herkesi yasa boğduğunu belirterek, "Bu, insanın yapabileceği bir durum değil, duyduğumuz ilk andan itibaren tüylerimiz diken diken oldu" dedi. Okul müdürü Murat Demirci de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Buna 'dur' dememiz lazım. Giden canlar sizin kardeşiniz, akrabanız eşiniz dostunuz. Geleceğimiz olan nesil gitmek üzere. Yarının nesli sizler olacaksınız. Annenizden babanızdan bir şey saklamayın. Yaşadığınız bir sıkıntıyı onlara anlatın" ifadelerini kullandı.

ÇOCUK KATİLLERİ İDAM EDİLSİN

Sedanur’un arkadaşı Sonanur Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Sedanur’a bu vahşeti yapanları idam ettirin. Biz buna dayanamıyoruz” diye ağladı. Sedanur'un annesi Handan Güzel de acısının çok büyük olduğunu dile getirerek, evladının katilinin idam edilmesini istedi. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, olayla ilgili soruşturmanın gizlilik içinde yürütültüğünü, yeni verilere ulaşıldığında kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.


İnsanlık seninle birlikte öldü

Sedanur’un ana sınıfı öğretmeni Melek Akalın’ın yazdığı mektup herkesi duygulandırdı. Akalın, “Sedanur hemşire olmak istiyordu. Hemşire ve doktorlara ayrı bir ilgisi vardı ama ne yazık ki olamadı”dedi.


Akalın, mektubunda özetle şu ifadelere yer verdi: “Sedanur’um, ilk defa söylediklerimi dinlemeyeceksin biliyorum. Oysa o yumuk yumuk minicik ellerini çenene koyup gözlerini gözlerime dikip anlattıklarımı dinlemeni ne çok isterdim. İnsanlık öldü kızım, insanlık senle birlikte o taşların altında can verdi, seninle birlikte tabuta konuldu, seninle birlikte mezarlıkta gömüldü canım kızım. Canım kızım, bir gün hepimiz yanına cennete geleceğiz ve her ne istersen birlikte neşe içinde oynayacağız, buna inan yavrum. O vakit gelinceye kadar saklambaç oynamaya ne dersin? Sen cennete saklan, dur ben dünyada seni arayayım, kıkırdama seslerini duyayım...”

#Kars
#Sedanur Güzel
6 yıl önce