|

Selman'ın adamları

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini verdiği iddia edilen Veliaht Prens Muhammed Selman'ı suikast ekibiyle aynı karede gösteren yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:56 - 18/10/2018 Perşembe
AA
Veliaht Prens Selman
Veliaht Prens Selman

2 Ekim'de Riyad'dan İstanbul'a gelen timdeki kraliyet muhafızları Thaar Ghaleb el-Harbi ve Muhammed Saad el-Zahrani'nin Prens Selman'la birlikte göründüğü kayıtların ardından bu kez Suud ordusundan bir albayla Selman'ın fotoğrafları gündeme bomba gibi düştü. Kaşıkçı'yı öldürmek üzere görevlendirilen ekipteki Mahir Abdülaziz Mutreb, daha önce Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçiliği'nde görev yapan bir istihbarat albayı. New York Times'ta (NYT) yayınlanan fotoğraflar, Selman'ın suikast ekibi üyesiyle çalıştığını ortaya koyuyor.


YANINDAN AYIRMAMIŞ

Suikastçi Mutreb'in, Selman'a Paris, Madrid, Houston, Boston ve Birleşmiş Milletler ziyaretlerinde eşlik eden ve Prens'e çok yakın bir isim olduğunu belirten NYT, Mutreb'le birlikte 5 kişinin Selman'la olan bağına işaret etti. Riyad'dan İstanbul'a 15 kişilik ekibin geldiğini ve bunların hepsinin de Suudi güvenlik yetkilileri, istihbarat ajanları ya da hükümet çalışanları olduğunu hatırlatan gazete, 15 kişi arasında haklarında yeni bilgiler bulduğu 5 kişiyi şöyle sıraladı:

* Mahir Abdülaziz Mutreb: 2017'de Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçiliğine atanmış bir diplomat ve Suudi Prens'le muhtemelen koruması olarak birçok yeri ziyaret etti.

* Abdülaziz Muhammed el-Havsavi: Bin Selman'la seyahat eden güvenlik ekibinin bir parçası.

* Thaar Ghaleb el-Harbi: Bin Selman'ın Cidde'deki sarayını korurken gösterdiği cesaretinden dolayı teğmenliğe yükseltildi.

* Muhammed Saad el-Zahrani: Kraliyet muhafızlarından biri.

* Dr. Muhammed Salah el-Tubaigy: Otopsi uzmanı.

#Veliaht Prens Selman
#Suudi
#Cemal Kaşıkçı
6 yıl önce