|

10 yeni PKK kampı

Kandil’de sıkışınca Sincar’a yönelen terör örgütü PKK, bölgedeki kamp sayısına 10’a çıkardı. Kandil’e yuvalanan teröristlerin Sincar’a kaydırılması hızlandı.

Fatih Özer
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 02:26 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Çok sayıda terörist Kandil’den Sincar’a geçti. O teröristler içerisinde PKK’lı 6 elebaşının olduğu öğrenildi. Teröristleri koruma altına almak ve Türkiye’nin olası harekatını engellemek isteyen ABD de bölgedeki askeri üs sayısını 5 çıkardı. ABD üstlerinde PKK’lılara drone kullanımı, sızma ve baskın operasyonları, silah kullanım eğitimleri verilmeye başlandı. Eğitilen teröristler Türkiye’nin hedefindeki Münbiç, Tel Rıfat, Haseke ve Aynel Arab’a transfer ediliyor.

SİVİLLERE TEHDİT

Sincar’da teröristler dahil bölgede 12 bin kişi yaşıyor. Terör eğitimi gören PKK’lılar kendilerini kamufle etmek için halk arasında sivil kıyafetlerle dolaşıyor. Bu da Sincar’a yuvalanan terörist sayısının net bir şekilde öğrenilmesini engelliyor. PKK’nın, eleman sayısını arttırmak için bölge halkına da baskı yaptığı öğrenildi. Örgüte katılmak istemeyenler kaçırılarak zorla terör saflarına dahil ediyor.

  • Listede kalacak
  • Avrupa Adalet Divanı, PKK’nın Avrupa Birliği’nin (AB) terör örgütü listesinde kalmasına hükmetti. Merkezi Lüksemburg’da bulunan Avrupa Adalet Divanının alt mahkemesi, PKK’nın AB Konseyi’ne karşı açtığı davayı karara bağladı. Mahkeme, PKK’nın AB Konseyi’nin terör örgütü listesinde tutulması gerektiğine hükmetti. AB Konseyi, 2002’de PKK’yı terör örgütleri listesine almıştı.
#Sincar
#PKK
#Kamp
5 yıl önce