|

112 Müslüman'ı yaktılar

MALA Krusa köyünden sınıra ulaşmayı başaran ciddi şekilde yanmış bir muhacir, köye giren Sırp askerlerinin 112 Müslüman'ı topladıktan sonra üzerlerine gaz dökerek ateşe verdiklerini söyledi.SABAH saat 07.00 sıralarında Krusa köyüne gelen Sırplar, 40 genç erkeği topluluktan ayırarak köylülerin gözleri önünde kurşuna dizdi. Malişevo'ya bağlı Burim köyünde ise 38 kişi katledildi.

.
00:00 - 5/04/1999 الإثنين
Güncelleme: 16:55 - 15/11/2013 الجمعة
Yeni Şafak
 112 Müslüman'ı yaktılar
112 Müslüman'ı yaktılar

Washington- Sırplar, Kosova'da giriştikleri etnik temizlik ve soykırım hareketine ara vermeden devam ediyor. Rahovaç ve civarında katledilen Müslümanlar'ın sayısı 136'ya ulaştı. 1 Nisan'da Pastasel köyünde öldürülen 70 Kosovalı Müslüman'ın yanısıra 12 kişinin daha cesedi bulundu. Pastasel'den katliama başlayan Sırplar bölgede diğer köyleri de haritadan silmeye devam ediyor. Önceki gün Kaznik'e giren Sırplar burada 7 Müslüman Arnavut'u öldürdükten sonra Polluze'de de 10 kişiyi katletti. Guri Kuk'da ise, katliamların devam ettiği yönünde haberler geliyor. Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (KKO) yayın organı Kosova Press, Malişevo'ya bağlı Burim köyünde 38 kişinin acımasızca öldürüldüğünü bildirdi. Bölgeden kaçan sivillerin acilen gıda ve çadıra ihtiyaç duydukları belirtiliyor. KKO uluslararası yardım kuruluşlarına böldeye havadan yardım ulaştırmaları çağrısında bulundu.

Muhacirler katliamı anlattı

Arnavutluk sınırına ulaşan muhacirler de Sırp vahşetinin boyutlarını gözler önüne sermeye devam ediyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir muhacir, Sırplar'ın 26 Mart'ta Velika Krusa köyünde 40 Müslüman'ı katlettiğini anlattı. Sınırdaki İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne konuşan 6 muhacir, bir traktörün arkasında 7 günlük zorlu bir yolculuktan sonra ulaştıkları Kukes sınır köyünde olayları kendi gözleriyle gördüklerini söylediler. Muhacirler Sırp topçu birliğinin, Dakovica ile Prizren arasındaki anayol üzerinde bulunan köylerini, NATO operasyonunun başlamasından bir gün sonra 25 Mart günü top ateşine tuttuklarını kaydettiler.

Gaz döküp yaktılar

Adını açıklamayan 64 yaşındaki muhacir, hayvanlarını tarlada otlatan bir adamın saldırıdan kaçarken yaralandığını ancak 5 kişiyle birlikte kaçarak gece boyunca saklandığını anlattı. Bu 6 kişinin ertesi sabah kamuflaj üniforması giymiş Sırplar tarafından bulunarak köye getirilidiği söyleyen muhacir, askerlerin köydeki herkesi biraraya topladığını kaydetti. Sabah saat 7 sıralarında 40 genç erkeği topluluktan ayıran Sırplar'ın bunları kurşuna dizdiklerini anlatan muhacirin sözleri diğerleri tarafından da onaylandı. Krusa'daki katliamlar sınıra daha sonra ulaşanlar tarafından da doğrulandı. Bölgeden gelenler köyün dışındaki yolda en az 15 genç erkeğin cesedini gördüklerini belirttiler. İnsan Hakları Örgütü, Mala Krusa köyü yakınlarında başka Sırp katliamlarına yönelik bilgiler ulaştığını açıkladı. Sınıra ulaşmayı başaran kötü şekilde yanmış bir muhacir de köye giren Sırp askerlerinin 112 Müslüman'ı topladıktan sonra üzerlerine gaz dökerek ateşe verdiklerini söyledi.


٪d سنوات قبل