|

14 Mayıs Filistin için yeni bir dönüm noktası

Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar, ABD Başkanı Donald Trump’ın elçiliğini Kudüs’e taşıyacağı 14 Mayıs gününün Filistin halkının ve direnişinin tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir gün olacağını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:26 - 11/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
14 Mayıs gününün Filistin halkının ve direnişinin tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir gün olacağını ifade etti.
14 Mayıs gününün Filistin halkının ve direnişinin tarihinde dönüm noktası teşkil edecek bir gün olacağını ifade etti.

Sinvar İsrail’in ablukasını sonlandırmak için diğer tüm üst düzey yetkililerle birlikte ölmeye hazır olduklarını söyledi. Filistinli gençlerin önceki haftalarda bu yürüyüşte büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen Sinvar “Bu yürüyüşü durdurmak ve bitirmek için birçok arabulucu geldi. Hepsini reddettik” ifadelerini kullandı.


Öte yandan İsrail askerlerinin gece saatlerinde düzenlediği baskı sonucunda Filistin’in “cesur kızı” Ahed Tamimi’nin kardeşi de gözaltına alındı. İnsan Hakları Savunucusu Bilal Tamimi, İsrail işgal güçlerinin sabah saatlerinde Ramallah kentindeki Nabi Salih köyüne düzenlediği baskın sonucu 22 yaşındaki Waad Tamimi’yi gözaltına aldığını söyledi. İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Filistinli genç Waad Tamimi’nin annesi ve kız kardeşi Ahed Taimi de İsrail hapishanelerinde gözaltında tutuluyor.

#Filistin
#Ahed Taimi
6 yıl önce