|

15 Temmuz destekçisi Dahlan Erdoğan afişleriyle devrede

FETÖ mensubu hainler tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminin finansal destekçisi olan BAE'li işadamı Dahlan'a ait Gad el-Arabi televizyonu yeni bir skandala imza attı. Kanalın reklam panolarına astırdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren afişler, Mısır polisi tarafından indirildi.

Yeni Şafak
12:31 - 18/10/2016 Salı
Güncelleme: 09:47 - 18/10/2016 Salı

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin de finansal destekçiliğini de yapan BAE'li iş adamı Dahlan'a ait televizyon kanalının astırdığı afişler Türkiye düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.



Mısır'da güvenlik güçleri, Tahrir Meydanı yakınında bulunan reklam panolarına asılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren afişler Mısır güvenlik güçleri tarafından kaldırıldı.



BAE'li bir işadamı Muhammed Dahlan'a ait Gad el-Arabi televizyon kanalı tarafından ilan için bir reklam şirketi tarafından asıldığı belirtilen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir tahtta oturmuş haldeki posterlerinin panolara konulduktan kısa bir süre sonra indirildiği öğrenildi.



Mısır'da yayın yapan televizyon yetkilileri tarafından El Vatan Gazetesi'ne yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı halifeliği hayallerini ima eden posterler, Mısır güvenlik güçleri tarafından indirildi. Ve asılan reklam afişlerinin Türkiye'de muhalefetin nasıl sindirildiğini de gösterildiği öne sürüldü.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un posterlerinin de polis tarafından kaldırıldığı bildirildi.



Filistinli İsrail yanlısı muhalif lider Muhammed Dahlan'ın yönetiminde BAE finanslı bir yayın kuruluşu olan kanalın, BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al-Nahyan'ın Türkiye'de olduğu bir dönemde attığı bu adım, dikkat çekerken, Mısır'ın karşı hamlesi daha da dikkat çekti






#Muhammed Dahlan
#Gad el-Arabi
#Mısır
8 yıl önce