|

160 karakterle iftira

Suudi vaiz Muhammed el-Arifi, atmadığı bir tweet üzerinden çirkin bir kampanyanın kurbanı oldu. İran kanalının iddiasına göre Arifi, Twitter''dan Suriyeli dul kadınlara, muhaliflerle geçici nikah yapmalarını önerdi. Arifi o hesabın kendisine ait olmadığını açıkladı. Buna rağmen haber dünkü gazetelerde yer aldı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 23:04 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
160 karakterle iftira
160 karakterle iftira

İran kaynaklı İngilizce yayın yapan Press TV, Suudi Arabistan''da ikamet eden vaiz Muhammed El Arifi hakkında utanç verici bir haber yayınladı. Suudi vaizin Suriyeli muhaliflerin Suriyeli dul kadınlarla, ''geçici nikah'' yapabileceklerini söylediğini iddia eden Press TV''nin haberi Türkiye''de Hürriyet, Milliyet, Vatan, Haber Türk gibi gazetelerde de yer aldı. Haberde el-Arifi''nin muhalif askerlere ve bu şekilde evlenmeyi kabul eden Suriyeli kadınlara Cennet vaadinde bulunduğu iddia edildi.

ADINA AÇILMIŞ 9 HESAP VAR

Press TV''nin önceki gün dünyaya duyurduğu habere vaiz Muhammed Arifi hızlı bir şekilde cevap verdi. Kendisine ait olmayan ancak kendi ismiyle açılmış sayfalardan bu tür yayınlar yapıldığını açıklayan Arifi, yazdıklarını merak edenlerin kendi resmi sayfasına bakmalarını söyledi. ''Benim adıma açılmış 9 sayfa var. Buralardan insanlar istediklerini yazıyor ancak benim yazdıklarımı merak edenler benim sayfama gelsin. 3,5 milyon takipçim var.'' diyen Arifi, internette dolaşan her Muhammed Arifi''nin kendisi olmadığını da sözlerine ekledi. Yapılanların çirkin bir saldırı olduğunu ifade eden Suudi vaiz, ''Bana inanmayıp bin tane bile takipçisi olmayan yalancılara inanıyorlar. Benim bu ''hayat kadını nikahı'' diyebileceğim işi onaylamam mümkün değil. Bu iş Ehl-i Sünnetten nefret edenlerin işidir.'' dedi. Dahası gazetelerde yer alan ve el-Arifi''nin söylediği öne sürülen ifadelerden bazılarının 160 harf karakterinden oluşması ise ilginç. Çünkü Twitter en fazla 140 karaktere izin veriyor.


11 yıl önce