|

2. Kahane suikasti

Irkçı ve Arap karşıtı aşırı sağcı hareketin lideri Haham Meir Kahane'nin oğlu Binyamin ve eşi, otomobillerine açılan ateş sonucu öldü. Saldırıyı İntifada şehitleri adlı bir grup üstlendi.

.
00:00 - 1/01/2001 Pazartesi
Güncelleme: 12:30 - 31/12/2013 Salı
Yeni Şafak
2. Kahane suikasti
2. Kahane suikasti

Irkçı ve Arap karşıtı aşırı sağcı hareketin lideri Haham Meir Kahane'nin oğlu Binyamin Zeev Kahane ve eşi öldürüldü. Batı Şeria'da seyir halindeki otomobillerine otomatik silahlarla ateş açılması sonucu Kahane ve eşi ölürken, 3 çocuğu da hafif yaralandı. İsrail Radyosu, saldırının Ramallah kentinin kuzeyindeki Ofra Yahudi yerleşim birimine yarım kilometre uzaklıkta düzenlendiğini ve ateşin komşu Filistin köyünden açıldığını duyurdu. Saldırıdan sonra İsrail ordusu yollara barikatlar kurdu ve bölgede arama operasyonlarına başladı.

Saldırıyı "İntifada Şehitleri" isminde şimdiye kadar adı duyulmamış bir örgüt üstlendi. 1990'da New York'ta bir Arap tarafından öldürülen ırkçı ve Arap karşıtı aşırı sağcı hareketin lideri Haham Meir Kahane, ABD merkezli Yahudi Savunma Birliği'nin ve tüm amacı Araplar'ı İsrail'den, Batı Şeria ve Gazze'den atmak olan Kah hareketinin kurucusuydu. Oğlu Binyamin Kahane de babasının yolundan giderek Kah hareketine liderlik etmiş ve Arap karşıtı eylemlerini sürdürmüştü.

El-Fetih'in bir üst düzey yetkilisi daha öldürüldü

Filistin için barış çalışmaları sürerken, çatışmalar gün geçtikçe daha bir sertleşiyor. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) bünyesinde en büyük grubu oluşturan el-Fetih'in, Batı Şeria'daki üst düzey sorumlularından biri İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi. Filistinli yetkililer, Filistin yönetimindeki Tulkerim kentinin sorumlusu ve Sağlık Bakanlığı'nda birim müdürü olarak çalışan 49 yaşındaki Sabit Sabit'in, Tulkerim'deki evinden ayrılırken bacakları ve göğsünden vurulduğunu belirttiler. Bu arada, hastane kaynakları, İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki geçiş noktası olan Erez'in yakınlarında, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 5 Filistinlinin yaralandığını söylediler.


23 yıl önce