|

200 TIR sevkiyat daha

ABD, Irak sınırından Suriye’deki terör örgütü PKK işgalindeki Deyrizor iline yaklaşık 200 TIR yeni sevkiyat yaptı. Yapı malzemeleri ile iş makinalarının bulunduğu sevkiyat Ömer petrol bölgesine ulaştı. Ekipmanların, buradan ihtiyaç duyulan farklı yerlere nakledileceği belirtiliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 23/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:30 - 23/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Bölgeye gönderilen TIR'lar böyle görüntülendi.
Bölgeye gönderilen TIR'lar böyle görüntülendi.

Yeni Şafak, Deyrizor’a bağlı Irak sınırında ki El Bukemal ve Tenef’ten Zigaf ve Madaba bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı yapan ABD-PKK ittifakının operasyon planına ulaştı. Irak sınırında yer alan El Bu Kemal ve Suriye’nin daha güney kısmındaki Zigaf ve Mabada yerleşkelerine yönelik saldırı planı için 5 bin PKK militanı ile 2 bin kişilik Aşiret Ordusu’na (Kuvvet Aşair) bağlı milis hazır bekletiliyor. ABD saldırı planında Irak sınırı ile Şam ve Lübnan bağlantısını kesme stratejisi yer alıyor. Tenef’te konuşlu ABD birlikleri ile birlikte hareket eden ve komutanlığını Muhammed Tella’nın yürüttüğü Ceyş el Megavir Tümeni’ de operasyona destek verecek.

50 ÜST DÜZEY ASKER BÖLGEDE

Yeni Şafak’a bilgi veren bölge kaynakları son bir buçuk ayda bu operasyon için 50 özel eğitimli üst düzey askeri uzmanın Tenef ve El Omar bölgesine getirildiğini belirtti. ABD-PKK ittifakının Fırat’ı geçeceği ilk nokta olarak El Bahara köyü seçilirken Pentagon geçiş noktalarına insan ve zırhlı araç geçişi için onlarca portatif köprü ve çok sayıda kepçe, vinç gibi araç nakletti. Kaynaklar operasyonun an meselesi olduğunu kaydetti.

ABD’li yetkililer, PYD ve Aşiret Ordusu ile yapılan toplantılarda saldırı dalgasının İran’ın Suriye’deki varlığını sona erdirme, Tahran-Bağdat-Şam-Lübnan lojistik hattını kesme operasyonu olarak lanse edileceğini ve koalisyon uçakları tarafından da hava desteği sağlanacağını anlattı. Fırat’ın doğu ve batısında planlanan saldırı dalgası eş zamanlı olarak başlatılacak.

ÖNCELİKLİ HEDEF TRAYBİL-EL VELİD YOLU

Tenef-El Bukemal hattının birleştirilmesini hedefleyen kapsamlı operasyonla sınır ve Suriye petrol potansiyelinin yüzde 98 oranında PKK’ya teslim edilmesi hedefleniyor. El Omar’dan hareket eden birlikler El Bu Kemal ilçesi ile birlikte Station Tito petrol sahasını ele geçirmeyi ve Tenef’ten Zigaf ve Mabada’ya saldıran güçlerle birleşme planı yapıyor. Suriye’den Irak giden Traybil-El Velid yolu öncelikli hedeflerler arasında. El Omar’dan hareket eden birliklerin ise El Bukemal sonrası Suriye’nin en büyük petrol alanlarına sahip Meyadin yönünde operasyona devam etmesi plan dahilinde.

  • Teröristlere 200 TIR daha
  • ABD, Irak sınırından Suriye’de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Deyrizor iline yaklaşık 200 TIR’lık sevkiyat yaptı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD, önceki gün Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından YPG/PKK bölgesine yaklaşık 200 TIR’la yapı malzemesi ve iş makineleri soktu. Kaynaklar, TIR’ların Deyrizor’daki Ömer petrol sahasına ulaştığını, burayı merkez olarak kullanarak farklı noktalara dağıtım olacağını söyledi. Malzeme ve makinelerin YPG/PKK işgalindeki yerleşimlerin idari yönetimlerine iletileceği öğrenildi. Kaynaklar, YPG/PKK’nın iş makinelerini tünel kazma faaliyeti için kullanabileceğine dikkati çekti.
#ABD
#PKK
#Deyrizor
#TIR
5 yıl önce