|

35 bin kişilik insani koridor

Venezuela’da 35 bini aşkın kişi, gıda ve ilaç ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun talimatıyla açılan sınır kapısından komşu ülke Kolombiya’ya giriş yaptı. Tachira Valisi Mora, sınır kapısının Maduro’nun halka karşı bir iyi niyet göstergesi olarak açıldığını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 12/07/2016 Salı
Güncelleme: 05:50 - 12/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Kolombiya sınır kapısını açmasıyla birlikte Venezuela'nın Tachira eyaleti sakini


35 bini aşkın kişi, gıda ve ilaç ihtiyaçlarını gidermek için komşu ülke Kolombiya'ya giriş yaptı. Tachira Valisi Jose Gregoria Vielma Mora, “İnsani koridor"un, halk ile sınır yetkilileri arasında herhangi bir gerginliğe mahal vermemek ve iyi niyet göstergesi olarak Devlet Başkanı Maduro'nun emriyle 12 saatliğine açıldığını söyledi.



Geçen hafta gıda arayışındaki yaklaşık 500 Venezuelalı kadının, sınır güvenlik bölgesini aşarak Kolombiya'ya giriş yapması sonucu olay çıkmıştı. Geçen yıl Ağustos ayında Maduro tarafından “Kolombiyalı milisler" olarak adlandırılan grubun saldırısıyla bazı sınır kapıları kapatılmış ve iki ülke arasında gerilim yaşanmıştı. Kolombiya ile Venezuela arasındaki ana sınır kapısı da geçen yıl Ağustos ayında Maduro'nun emriyle kapatılmıştı.




#Kolombiya
#Venezuela
8 yıl önce