|

52 Yunan’a giriş yasağı

Arnavutluk 52 Yunan vatandaşını "istenmeyen kişi" ilan etti. Karar, ülkenin güneyindeki Ergiri (Argirokastro) şehrinde, polisle girdiği silahlı çatışmada yaşamını yitiren, Yunan azınlığına mensup Konstantinos Kaçifas'ın cenaze töreninde yaşanan olayların ardından geldi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 01:19 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Olay çıkaranların Arnavutluk'a girmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı.
Olay çıkaranların Arnavutluk'a girmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

52 Yunan vatandaşı ülkede 'istenmeyen kişi' ilan edildi. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin anayasal düzene, ulusal güvenliğe ve kamu barışına yönelik zarar verici ifadelerde bulunduklarını ve ülkenin egemenliğine zarar veren bir organize eylem gerçekleştirdiklerini kaydetti.

OTOBÜSLERLE GELDİLER

Arnavutluk İçişleri Bakan Yardımcısı Sander Lleshaji Ergiri'ye bağlı Bularat köyünde gerçekleşen cenaze töreni sırasında olay çıkaran kişilerin güvenlik güçleri tarafından araştırıldığını ve yasalarla öngörülmüş süre zarfında Arnavutluk'a girmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Aralarında Avrupa Parlamentosu üyesi Eleni Theocharous'un da yer aldığı yüzlerce Yunanistan vatandaşı, Katsifas'ın cenaze töreni için Yunanistan'dan otobüslerle Arnavutluk'a gelmişti.

#Arnavutluk
#Yunan
5 yıl önce