|

5'de devre 10'da biter direnişe devam!

Kahire'de darbe karşıtı göstericiler, Rabia ve Nahda adlı futbol takımı kurdu. Nahda Meydanı'nda düzenlenecek "Meşruiyet Kupası" için bugün sahaya çıkacak takımlar darbecilere bol gollü mesajlar verecek!

Aa
00:00 - 11/08/2013 Sunday
Güncelleme: 12:57 - 11/08/2013 Sunday
Yeni Şafak
5'de devre 10'da biter direnişe devam!
5'de devre 10'da biter direnişe devam!

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından oluşturulan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, darbe karşıtı etkinlikler çerçevesinde, Rabia ve Nahda adı verilen takımlar arasında "Meşruiyet Kupası" için futbol maçı düzenleneceğini bildirdi.

Ulusal İttifak Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, darbe karşıtı gösterilerin adreslerinden Kahire'nin batısındaki Nahda Meydanı'nda Meşruiyet Kupası için yapılacak maçın bugün öğleden sonra Nahda veRabia takımları arasında oynanacağı belirtildi.

Ulusal İttifak Hareketi'nin bu akşam düzenleyeceği etkinler arasında Nahda Meydanı'nda sahneye konulacak tiyatro gösterisi de yer alıyor. "Vucuh" tiyatro ekibi, "Tufan" isimli oyunlarınıNahda Meydanı'ndaki göstericiler için oynayacak.

Öte yandan Ulusal İttifak Hareketi, bu akşam Kahire'deki el-Cele Meydanı'nda "Zafer Bayramı" kapsamında çocuklar ve kadınların katılacağı bir yürüyüşü düzenlenmesinin planlandığını açıkladı.

Açıklamda ayrıca bugün Kahire'nin çeşitli bölgelerinde 4, Giza kentinde de 5 gösteri yapılacağı belirtildi.

Hareket, askeri darbe son bulana kadar Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarının yanı sıra el-Izze, el-Kerame meydanlarında da gösterilere devam edileceğini kaydetti.

Öte yandan demokrasi yanlılarının 45 gündür aralıksız olarak gösterilerini sürdürdüğü Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda bu sabah Türkiye saati ile 04.00 ila 07.00 arasında elektrik kesintisi oldu. Meydandaki elektrik kesintisi nedeniyle bölgeden yapılan canlı yayınlar dururken, kesinti, göstericiler arasında ordunun müdahaleye hazırlandığı kaygılarına yol açtı.

11 years ago