|

640 bin dolar ödenen rehine serbest

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütünün, 6 aydır rehin tuttuğu Malezyalı kadını 640 bin dolar fidye karşılığında serbest bıraktığı belirtildi.

Yeni Şafak
13:38 - 9/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:40 - 9/11/2015 Pazartesi
AA

Ebu Seyyaf Malezyalı rehineyi serbest bıraktı. Rehine için 640 bin dolar fidye ödendi.



Polis yetkilileri, 50 yaşındaki Malezyalı restoran işletmecisi Thien Nyuk Fun'un fidye ödendikten sonra Borneo'nun Sabah bölgesinde yetkililere teslim edildiğini açıkladı.



Thien'le kaçırılan Bernard Ghen Ted Fen'in serbest bırakılıp bırakılmayacağı ise netlik kazanmadı.



Örgüt militanları, 14 Mayıs'ta ülkenin kuzeydoğusundaki Sandakan kentinde bulunan restorana saldırmış ve Thien ile Bernard Ghen'i kaçırmıştı.



Eylül ayında da ülkenin güneyinde bulunan Samal Adası'ndaki turistik tesise deniz motoruyla gelen militanlar, otelden bir Norveçli, iki Kanadalı ve bir Filipinliyi kaçırmıştı.



Geçen hafta, rehinelerin görüntülerini yayınlayan örgüt, 84 milyon dolar fidye talep etmişti.



Ordu komutanı Korgeneral Rustico Guerrero, örgütle pazarlık edilmeyeceğini ve Filipinler hükümetinin "müzakere ve fidyeyi reddeden bir politika" izlediğini belirterek rehineler için fidye ödemeyi reddetmişti.



Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan örgüt, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.



#Ebu Seyyaf
#filipinler
#Thien Nyuk Fun
8 yıl önce